BLOGI Kristjan Ilves mahtus Seefeldi minituuri viimasel võistlusel esikuuikusse

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves (paremal).
Kristjan Ilves (paremal). Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Kahevõistlejate MK-etapp Seefeldis lõppes pühapäeval minituuri kolmanda võistlusega. Kristjan Ilves, kes sai hüppemäel seitsmenda koha, lõpetas suusavõistluse kuuendana. Postimees vahendas sündmusi otseblogis.

Seitsmendana (+0,46) rajale pääsenud Ilves sõitis distantsi esimese pundis, mis kulges kohtadel 3.–8. Poole maa peal väsis aga hüppevõistluse kolmas mees Ryoya Yamamoto, kes teistest maha jäi. Paralleelselt sai seltskond kätte aga teisena startinud Vinzenz Geigeri.

Säärase kuueliikmelise seltskonnaga, kohtadel 2.-7., sõideti kuni viimase ringi viimase tõusuni. Siis panid Julian Schmid, Jens Luraas Oftebro, Geiger ja Stefan Rettenegger järgmise käigu sisse ning jätsid Ilvese ja Franz-Josef Rehrli pidama duelli 6.-7. koha peale. 

Tolles vastasseisus jäi kindlalt peale meie mees, edestades austerlast Rehrli lõpuks viie sekundiga.

Seefeldi MK-etapi viimase etapi ning ühtlasi minituuri võitis juba hüppemäel võimu näidanud Johanns Lamparter, kellest sai ühtlasi esimene austerlane, kes kodusel miniturneer triumfeerinud. Talle järgnesid Schmid (+16,5) ja Oftebro (+17,4). 

Olgu siinkohal ka mainitud, et senine MK-sarja üldliider Jarl-Magnus Riiber rebestas eilse hüppevõistlusel kombinesooni, mistõttu jättis Seefeldi etapi pooleli.

Foto: www.fis-ski.com

Kuna Seefeldis läksid jagamisele ka topeltpunktid, tõusis Lamparter ühtlasi ka MK-sarja üldliidriks, austerlasel on koos 895 punkti. Juba laupäevase võistlusega hooaja kokkuvõttes esikümnesse kerkinud Ilves tõusis täna veel koha võrra ning on 384 punktiga nüüd MK-sarja üheksas mees. 

MK-sarja üldseis.
MK-sarja üldseis. Foto: FIS

Võistluse käekäiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas:

Enne võistlust:

Reedel toimunud avavõistlusel tuli Kristjan Ilvesel leppida hüppemäel 14. kohaga, suusarajal viimasel ringil väsinud eestlane piirdus 16. kohaga. Laupäeva alustas Ilves hüppemäel suurepärase sooritusega.

Eestlane tegi päeva pikima hüppe, mille pikkuseks mõõdeti 111,5 meetrit. 143,3 punktiga tõusis ta esikohale, kuid tema järel suutsid rohkem punkte koguda austerlane Johannes Lamparter (109 m, 145,8 p) ja jaapanlane Ryota Yamamoto (106 m, 144,1 p).

10 km suusavõistlusele sai Ilves startida kümme sekundit pärast Lamparteri. Koduradadel võistelnud Lamparter läks kohe oma teed, juba 1,2 km vaheajapunktis oli ta sisse saanud 22,4-sekundilise edu. Alates 3,7 km vaheajast jälitas austerlast kuueliikmeline grupp, kuhu kuulus ka Ilves. Nende kaotus oli Lamparterile siis 35 sekundit.

Tempot tegid sakslased Vinzenz Geiger ja Julian Schmid, kuid vahe kippus visalt sulama. Viimasele 2,5 km ringile minnes oli see vähenenud 27,6 sekundi peale ning oli selge, et Lamparteri enam kinni ei püüa.

Nii otsustasid sakslased ülejäänud kaks poodiumikohta omavahel ära jagada ja tegid viimasel tõusul otsustava spurdi. Seefeldis võttis esimese etapivõidu Lamparter, teiseks tuli Geiger ja kolmas oli Schmid.

Ilves edestas finišiheitluses austerlast Franz-Joseph Rehrli 0,2 sekundiga ning tuli neljandaks. Sellega kordas Ilves oma hooaja parimat tulemust, sest esimesena jäi ta poodiumilt välja ka nädal tagasi Saksamaal Klingenthalis toimunud MK-etapil.

MK-sarja punktitabelis tõusis Ilves tagasi esikümnesse, eestlasel on nüüd koos 304 punkti. Liider on jätkuvalt Riiber (723 p), vaid 28 punktiga jääb temast maha tänane võitja Lamparter. Kolmas on norralane Jens Luraas Oftebro, kes oli laupäeval kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles