Dopinguprooviga manipuleerinud Baskonia mängujuhile leiti asendaja

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Heidegger.
Max Heidegger. Foto: Michael Schepp/IMAGO/Scanpix

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria-Gasteiz Baskonia teatas ametlikult, et on dopinguprooviga manipuleerimises kahtlustatava Pierria Henry asemele palganud kuni hooaja lõpuni ameeriklase Max Heideggeri.

25-aastane Heidegger alustas hooaega Türgis Merkezefendi Basketis. Türgi liigas viskas ta 15 kohtumise jooksul keskmiselt 19,5 punkti, võttis 2,9 lauapalli ja andis 6,3 resultatiivset söötu.

Hooajal 2021–2022 debüteeris Heidegger Saksamaa Bundesligas Oldenburgi meeskonnas. Saksamaa liigas viskas ta 27 minutiga mängus keskmiselt 18,3 punkti ja andis 4,5 resultatiivset söötu. Korvpalli Meistrite liigas olid tema numbrid neljas mängus 15,8 punkti, kaks lauapalli ja sama palju korvisööte.

Reedel selgus, et Baskonia peatas lepingu Henryga, sest viimane rikkus FIBA kahtlustuste kohaselt on dopingureegleid. Küll aga ei jäänud 30-aastane ameeriklane vahele keelatud ainete tarvitamisega, vaid kuuldavasti kahtlustab FIBA meest sünteetilise uriini kasutamises.

Kui kahtlused osutuvad tõeks, seisab Henry silmitsi aastatepikkuse või koguni eluaegse võistluskeeluga, teatas portaal.

Baskonial on Euroliigas kogunud 12 võitu ja üheksa kaotust ning on kuuendal kohal. Eeloleval nädalal läheb Hispaania klubi teisipäeval võõrsil vastamisi Milano Olimpiaga ja reedel kodus Ateena Panathinaikosega. Esimene on vaid kuue võiduga liigas viimasel kohal, teine kaheksa võiduga 15. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles