Manchester Unitedi legend oli Kremlis pikanäpumees

Karl Mihkel Eller
Copy
Vladimir Putin 2018. aastal Venemaal toimunud jalgpalli MMi finaalil.
Vladimir Putin 2018. aastal Venemaal toimunud jalgpalli MMi finaalil. Foto: Damir Sagolj/Reuters/Scanpix

Endine Inglismaa jalgpallikoondislane ja Manchester Unitedi keskkaitsja Rio Ferdinand sai viis aastat tagasi hakkama tembuga, mida igaüks ilmselt ei julgeks. Ühest kõige paremini turvatud hoonest maailmas näppas ta Vladimir Putiniga kohtumise ajal teelusika.

Ferdinandi temp tuli päevavalgele praeguse BBC jalgpallieksperdi Alex Scotti avaldatud raamatust. «FIFA legendide programmi raames kutsuti Rio Ferdinand ja paljud teised Kremlisse MMi üle arutlema. Rio ajas mind Kremlist väljudes naerma – ta avas käe, näitamaks, et varastas suveniiriks teelusika,» kirjutati raamatus.

Rio Ferdinand.
Rio Ferdinand. Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS/SCANPIX

Nüüdseks 38-aastane Scott kuulus kuni karjääri lõpuni 2018. aastal Inglismaa naiskonda ning veetis suure osa oma karjäärist Arsenalis. Scott tunnistas, et oli Kremli visiidi ajal ainus naiskülaline ja see tekitas temas ebamugavust

«Tegime Putiniga fotosid, kuid ma kartsin teed ja kooki süüa. Äkki ma teadmatult rikun kirjutamata diplomaatilisi reegleid,» pelgas naine. Tundus, et Ferdinand võttis kogu visiiti oluliselt vabamalt ja otsustas endale Kremlist lauahõbeda näol suveniiri kaasa haarata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles