Väike ime: eestlanna krooniti hiljutisest vigastusest hoolimata Euroopa meistriks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Liisa-Marie Lääne ja Doris Meinbek avapäeva medaleid esitlemas.
Liisa-Marie Lääne ja Doris Meinbek avapäeva medaleid esitlemas. Foto: Erakogu

Laupäeval lõppesid Pariisis Euroopa meistrivõistlused sisesõudmises, kust kahe liikmega Eesti koondis naaseb kolme medaliga.

Sinimustvalge tiitlivõistlustele viinud Doris Meinbek (Viljandi SK) ja Liisa-Marie Lääne (Tallinna SK) panid end proovile kahel päeval: avapäeval oli kavas sprint ehk 500 meetrit, teisel klassikaline 2000.

Alla 19-aastaste vanusegruppi kuuluv Meinbek, kes vigastuse tõttu ei saanud nädal varem Tallinnas toimunud «Alfal» osaleda, säilitas viimase hetkeni lootuse Pariisis starti tulla. Õigeks ajaks tervise korda saanud viljandlanna võis mõlema distantsi finišis juubeldada, tasuks sprindikuld ning klassikaliselt distantsilt hõbemedal.

Lühikesel distantsil sai ta ajaks 1.33,8, edestades prantslannat Rose Devillard Coustre’t (1.37,4) ja Ukraina sõudjat Irina Yatsuliaki (1.40,7). Klassikalisel võistlusmaal tunnistas Meinbek üksnes prantslanna Leontine Fouquet nappi paremust, ajad vastavalt 6.59 ja 6.59,8. Kolmandaks platseerus 7.01,3 Prantsusmaa koondislane Caroline Lagarde.

«Eelmise nädala algused juhtus minuga õnnetus, mille tõsidus jõudis kohale veidi hiljem. See vääras varem paika pandud ettevalmistusplaani,» rääkis Meinbek, kelle sõnutsi nõudis vigastus kava muutmist ning taastumisele keskendumist.

Atleedi sõnul jäi ta optimistlikuks, ehkki vahel sõudnud kohale muremõttedki. «Võtsin päev korraga ja esimese tavalise treeningu – ortoosi ehk hüppeliigese eritoeta – tegin vaid päev enne Pariisi lendamist, kolmapäeval,» avaldas Robert Jürimaa hoolealune sõudeliidu kodulehel.

Sekelduste tõttu peab Vana Maailma värske meister kulda väikeseks imekski. «See medal kinnitab, et kui sul on unistused ja teed selle nimel rasket tööd, need täituvad,» rõõmustas Meinbek.

Võidukale viljandlannale ei ole sisesõudevõistlustel rambivalguses olemine võõras: näiteks oli ta mullu samal distantsil MMil teine.

Lääne, kes võistleb alla 23-aastaste arvestuses, tagas Eestile sprindis hõbemedali ning oli 2000 meetri distantil kuues. Eestlannade tulemustega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles