Nurme jooksis «päikselises» Sevillas Eesti kõigi aegade teise tulemuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tiidrek Nurme pärast Sevilla poolmaratoni lõpetamist.
Tiidrek Nurme pärast Sevilla poolmaratoni lõpetamist. Foto: Facebook @Tiidrek

Pikamaajooksja Tiidrek Nurme osales sel nädalavahetusel Sevilla poolmaratonil, kus tuli ajaga 62.41 seitsmendaks. «»

Nurme aeg tähistab Eesti kõigi aegade edetabelis ühtlasi teist tulemust. Kiiremini on 21,1 km suutnud läbida vaid Nurme ise, seda 2020. aasta oktoobris Gdynias, kui sai ajaks 62.20.

Alla 64 minuti on eestlastest poolmaratoni läbinud veel Pavel Loskutov (63.00), Roman Fosti (63.03) ja Nikolai Vedehin (63.52).

«Olin jooksu algusest peale agressiivne ning vedasin oma gruppi ligi 15 km, seejärel võtsid teised grupiliikmed tempo üle. Ilm oli jahedavõitu, kõigest kolm kraadi stardis, mistõttu sain hingamisraskusi tunda. Maantee oli sildade peal jääs, mistõttu esines libedust. Olen tulemusega väga rahul, sest tegemist oli esimese tugeva pingutusega peale kahekuist Keenia treeninglaagrit,» võttis Nurme ühismeedias võistluse kokku.

«See on positiivne sissejuhatus kolme nädala pärast algavaks Sevilla maratoniks, mis on sellel kevadel üheks peaeesmärgiks. Ülemäära emotsionaalseks ei taha minna, sest maraton on siiski maraton, kuid poolmaratoni näitajad annavad tagasisidet tehtud tööst ning aitavad paremini hinnata eesseisva maratoni konditsiooni. Ma usun, et mul on õigus head tulemust oodata ka maratoni distantsil! Hispaania 1500 m staar Reyes Estévez, kes on ka minu Pekingi olümpiamängude 1500 m jooksu kaaslane, ütles, et 2.08 on jalas!» jätkas Nurme.

«Pärast isa surma, Mukunga dopinguskandaali ning muid elulisi väljakutseid olen tänulik Jumalale, kes on aidanud kõiksugu väljakutsetega toime tulla. Keenia treeninglaagris ootas mind juba esimesel nädalal viiene grupp mehi, kellega sisuliselt sain terve treeninglaagri koos tehtud. Treenerid Mark ja Harry, mänedžer Charles, mentorid Brad ja Nick, mida teeksin teieta? Lapsed, naine ja kõik Eesti maja Keenias projektilised olid suureks abiks sellel teekonnal. Pere teeb seda ju kõike kaasa. Sponsorid Rand ja Tuulber Grupp, Nike, EKJL, EOK, TÜASK on olnud head partnerid. Aitäh kõigile, aitäh Jumalale! Liigume KOOS edasi!» lõpetas Nurme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles