Kontaveidi konkurentsist lülitanud poolatar pääseb viimaks kitsikusest

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Magda Linette (paremal) surumas kätt Anett Kontaveidiga.
Magda Linette (paremal) surumas kätt Anett Kontaveidiga. Foto: Hannah Mckay

Kui kohati kasutab ajakirjandus väljendit «elu parim turniir» liiga kergekäeliselt, siis Poola tennisisti Magda Linette'i puhul on see äsjaste Austraalia lahtiste puhul ainuvõimalik fraas.

Nimelt purjetas teises ringis meie Anett Kontaveidi konkurentsist lülitanud 30-aastane Linette maakera kuklapoolel lõpuks välja poolfinaali, kaotades seal ainult hilisemale võitjale Arõna Sabalenkale. 

Arvestades, et kunagi varem polnud Linette suure slämmi turniiril isegi neljandasse ringi ehk 16 parema sekka jõudnud, on kahtlemata tegemist poolatari elu parima turniiriga.

Poolfinaali jõudmisega pistis Linette taskusse ka 780 edetabelipunkti ning 925 000 Austraalia dollarit, mis eurodesse ümber arvutatuna teeb ca 850 000. Kuigi kõnealuselt summalt tuleb maha arvutada maksud ning poolataril tuleb tasuda ka enda abilistele, võib rahumeeli ka väita, et Linette'i jaoks oli tegemist elumuutva palgapäevaga.

«Enam ei pea Magda oma finantsasjade pärast muretsema ning saab rahumeeli oma mängule keskenduda,» sõnas poolatari isa Tomasz usutluses Faktile. 

«Ei ütleks, et ta oleks iialgi kaalunud karjääri pooleli jätmist, seda isegi kõige karmimatel aegadel, kuid meil on korduvalt olnud perioode, kus meil polnud lihtsalt raha, et turniirile kohale sõita. Rääkimata siis korralikus hotellis elamisest. Aga see pole teda kordagi kursilt kõrvale viinud,» tundis isa tütre üle uhkust. 

«Nüüd võiks meid ees oodata veel rohkem edukaid turniire, sest Magda tõusis maailma edetabelis nõnda palju, et omab järgmistel turniiridel asetust. See tähendab ühtlasi, et ta ei kohtu esimestes ringides enam täielike tippudega,» vaatas papa Linette ka optimistlikult tulevikku.

Linette'i senine parim tulemus suure slämmi turniiril oli kolmandasse ringi jõudmine. Eriline edu pole teda saatnud ka WTA1000 turniiridel, kus üldjuhul samuti tulnud piirduda ühe-kahe kohtumisega.

WTA 250 tasemel on poolatar siiski finaalidesse jõudnud, võites kaks – 2019. aasta Bronxi ja 2020. aasta Hua Hini turniir – ning kaotades kolm. 

Enne Austraalia lahtisi hoidis Linette maailma edetabelis 45. positsiooni, uues ranking'us kerkib ta aga 22. positsioonile, mis on ühtlasi poolatari parim edetabelikoht. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles