Eesti mägikotkas jäi valusal moel MK-punktideta (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: CHRISTIAN BRUNA

Suusahüppajad panid täna punkti Austrias Tauplitz-Bad Mitterndorfis toimunud MK-võistlusnädalavahetusele, mis Artti Aigro jaoks paraku kõige rõõmsamalt ei lõppenud.

Nimelt kandus meie mägikotkas 235 meetri mäel (K-punkt 200 m) pelgalt 202 meetrit, mis ühes tuule- ja stiilipunktidega andis talle 172 punkti. Sellise tulemusega jäi Aigro paraku esimesena lõppvõistluse ukse taha. Viimasena lipsas 30 parema sekka jaapanlane Yukiya Sato, kes teenis 203,5-meetrise hüppe juures meie mehest 0,2 punkti enam.

«Hüpped läksid paremuse suunas, kuid ideaalset hüpet seekord teha ei õnnestunud,» tõdes Aigro pressiteates. 

«Täna võin rahule jääda enda tegemisega – vähemalt kandusid mõlemad hüpped [nii kvalifikatsioonis kui ka esimeses voorus] üle 200 meetri – ning pärast reedest ebaõnnestumist (Aigro lendas siis kõgiest 145,5 meetrit – K.J.) suutsin hüpe hüppe haaval ennast parandada,» lausus Augro, keda ootab nüüd ees lühike laager Planical ning seejärel juba Willingeni MK-etapp. 

Naastes aga Tauplitz-Bad Mitterndorfi MK-etapi juurde, siis võistluse võitis Halvor Egner Granerud. Norralane kandus vastavalt 234,5 ja 235 meetri kaugusele, teenides kahe hüppe kogusummas 455,5 punkti. Talle järgnesid sloveen Timi Zajc (234 m, 230,5 m; 451,4p) ja austerlane Stefan Kraft (233 m, 229m; 446,4 p). Ühtekokku oli Austrias võistlustules täna 40 mägikotkast.

Suusahüpete esikümme.
Suusahüpete esikümme. Foto: FIS

Aigro on MK-sarjas tänavu punkte teeninud vaid kolmel etapil –  Rukal, Innsbruckis, Sapporos – ning on 14 silmaga MK-sarja kokkuvõttes 45. kohal. Kokku on tänavusel hooajal punktirõõmu tundnud 68 suusahüppajat, viimaselt realt, ühe punkti pealt, võib leida ka meie teise mägikotka Kevin Maltsevi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles