Kolmekordne maailmameister lõpetab karjääri

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Ekholm
Helena Ekholm Foto: SCANPIX

Kolmekordne laskesuusatamise maailmameister Helena Ekholm avaldas eile oma koduleheküljel, et täna Ruhpoldingu MMil peetav ühisstardiga sõit jääb tema karjääri viimaseks MM-stardiks ning pärast viimast MK-etappi teeb ta tippspordiga lõpparve.

Hooajal 2008/2009 MK-sarjas esikoha saanud 27-aastane rootslanna sõnas juba enne käimasoleva hooaja algust, et see võib jääda tema viimaseks aastaks ning eile avaldas ta, et on lõpliku otsuse vastu võtnud.

«Olen sellele juba pikka aega mõelnud ja nüüd on otsus sündinud. Sel pole mingit pistmist minu tulemustega, vaid see on südamest tulnud otsus. Tunnen, et on aeg elus edasi liikuda,» kirjutas Ekholm oma koduleheküljel. «Kahjuks pole mul enam piisavalt motivatsiooni, et jätkata 2014. aasta olümpiamängudeni. Seitse hooaega koondise dressis on olnud mu elu parimad aastad ja ma ei vahetaks neid millegi vastu. Olen kogenud nii vapustavat eufooriat kui suur pettumust, valanud nii rõõmu- kui kurbusepisaraid. Aga oma karjääri kokku võttes näen ainult suurepäraseid võistlusi, tänu millele on mul kaheksa MM-medalit, 11 MK-etapi esikohta ning lisaks kolm MK-etapivõitu teatenaiskonnaga.»

Ekholm on maailmameistrivõistlustelt võitnud kolm kuldmedalit, ühe hõbeda ja neli pronksi, neist viimase pronksise medali teenis ta Ruhpoldingus 15 km tavadistantsil. Rootslannal on võimalus oma medalikollektsiooni täiendada ka täna kell 17 algavas ühisstardiga sõidus.

Teatavasti jääb käimasolev hooaeg viimaseks ka läbi aegade edukaimal naislaskesuusatajal, 12-kordsel maailmameistril Magdalena Neuneril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles