Vormelitäht kritiseeris teravalt FIA uut reeglit

Christopher Krutto
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Soome vormelisõitja Valtteri Bottas kritiseeris Rahvusvahelise Autoliidu FIA hiljutist otsust, millega tõkestatakse sõitjate õigust võtta sõna poliitilistel teemadel.

Alfa Romeo vormel 1 tiimis sõitvalt Bottaselt uuriti, mida ta arvab FIA uuest reeglist, mis takistab sportlastel poliitilistes asjades seisukoha avaldamist.

«Ma ei mõista, miks nad tahavad meid kontrollida. Ma arvan, et meil peaks olema õigus rääkida sellest, millest tahame,» ei jätnud Bottas Expressenile antud intervjuus oma pahameelt varjamata.

«Mind isiklikult ei huvita poliitika. Minu töö on teha seda, mida ma armastan – ehk võidu sõita. Ometi on poliitika ühiskonna tähtis osa ja ma arvan, et F1 on teinud õigesti erinevatele probleemidele tähelepanu juhtides,» lisas vormelisõitja.

Viimastel aastatel on aktivismiga paistnud F1-s silma Mercedese sõitja Lewis Hamilton ja mulluse hooaja järel erru läinud Sebastian Vettel. Kui esimene on võidelnud sotsiaalse õigluse teemade eest, siis teine on korduvalt juhtinud tähelepanu kliimamuutustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles