Lõppes jalgpalliajaloo vägevamaid seeriaid

Christopher Krutto
Copy
Inaki Williams.
Inaki Williams. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Hispaania kõrgliigas lõppes eile õhtul metsik seeria, kus Bilbao Athleticu ründaja Inaki Williams osales järjest 251 liigamängus

28-aastane ründaja on olnud Athleticu koosseisu üks kindlamaid osasid ning jäi viimati palliplatsilt kõrvale 2016. aasta 7. aprillil. Kusjuures tema seeria lõppemise osas oli oht üleval juba varem sel hooajal, kui ta vigastatuna platsilt lahkus, kuid toona õnnestus ründajal õigeks ajaks vigastusest paraneda.

Küll sai see läbi eile, sest ta pidi tervislikel põhjustel koosseisust kõrvale jääma. Ühtlasi tähistab see ka Hispaania kõrgliiga uut tippmarki, mida Williams on enam kui aasta juba uuendanud.

Rekordi võttis ta enda kätte 2021. aasta oktoobris, kui ületas varasemalt rekordit enda käes hoidnud Real Sociedadi Juanan Larranaga 202 järjestikust mängu.

Kuigi tegu on jalgpalliajaloo ühe võimsaima seeriaga, siis absoluutne rekord see ei ole. Enim järjestikusi liigamänge on kirja saanud inglane Harold Bell, kes esindas aastatel 1946-1955 Tranmere Roversit 375 järjestikuses liigamängus.

Williams on veetnud kogu oma karjääri Athleticus ja löönud 356 mänguga 79 väravat. Noortetasemel esindas ründaja ka Hispaaniat, kuid täiskasvanute võistlustel lööb kaasa Ghana särgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles