EMil 6. koha saanud Niina Petrõkina võistluspingest: aasta tagasi Tallinnas oli lihtsam, nüüd tahtsin juba tulemust teha

Ville Arike
, reporter
Copy
Niina Petrõkina EMil vabakava esitamas.
Niina Petrõkina EMil vabakava esitamas. Foto: Antti Hamalainen/Lehtikuva via REUTERS/Scanpix

Enne aasta tagasi Tallinnas peetud Euroopa iluuisutamise meistrivõistlusi teadsid Niina Petrõkinat vähesed. Samal hooajal esile kerkinud piiga tuli, nägi ja teenis 8. koha. Nüüd Espoos peetud EMil vahetas ta selle juba Eesti iluuisutajate kõigi aegade parima, 6. koha vastu, ent medalit ihanuma polnud esiti tulemuse üle kõige õnnelikum. Päev hiljem mõistis Petrõkina, et võib võistlusele rõõmsalt tagasi vaadata.

«Hüpetes tuli vigu sisse, kuid suutsin end kokku võtta ja saavutada peaaegu maksimumi. Muus osas õnnestus kava hästi. Mu koreograaf Alina Boyko kirjutas, et ma pole vabakava varem nii hästi sõitnud – ta pidas silmas just uisutamist, artistlikkust. Sain komponentide hinde üle 61 – see motiveerib mind väga, pean uisutades veelgi rohkem enda emotsioone välja näitama,» rääkis Petrõkina EMil esitatud vabakava kohta.

«Praegu olen rahul, aga tean, et suudan palju rohkemat. Kui oleksin siin EMil sõitnud puhtad kavad, võinuksin pretendeerida medalile,» läks 18-aastane uisupiiga kiirelt selle osa juurde, kust ta enamat ootas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles