Tamsalu-Neeruti maratoni võitsid Timo Simonlatser ja Laura Rohtla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Simonlatser
Timo Simonlatser Foto: Toomas Huik

Täna peeti Lääne-Virumaal 15. Tamsalu-Neeruti suusamaraton, mille võitis ülekaalukalt kohalik suusataja, Tamsalu AO suusaklubi all sõitev Timo Simonlatser ajaga 2:05.24,3. Naiste seas oli parim Laura Rohtla.

Teine mees finišis, Madis Vaikmaa Sparta spordiklubist, jäi võitjale alla 15 sekundit. Pjedestaali kolmanda koha hõivas suusasprinter Anti Saarepuu, kaotades Simonlatserile ühe minuti ja nelja sekundiga. Kiireim naine, Laura Rohtla Lääne-Virumaa Alpi suusaklubist, lõpetas 46-kilomeetrise distantsi ajaga 2:20.47,8 ning üldjärjestuses 25. kohal. Pikale rajale registreerus esialgsetel andmetel 690 suusasportlast.

Lühemale, 25 kilomeetri pikkusele distantsile registreerunud 196 suusataja hulgast ületas finišijoone esimesena Aleksandr Hlobõstin Sillamäe suusaklubist, mehe lõpuajaks fikseeriti  1:24.50,2. M-15 klassi kiireim, Lääne-Virumaa suusataja Taavi Luik Tamsalu AO suusaklubist, lõpetas üldjärjestuses kolmandal kohal ning läbis raja ajaga 1:27.04,7. N-15 klassi parimaks tunnistati kaheksandana finišeerinud Lääne-Virumaa neiu Merili Sirvel ajaga 1:32:32,4.

Võitja Timo Simonlatseri jaoks oli sellel nädalavahetusel tegemist juba teise suusamaratoniga, sest mees osales ka eile peetud 38-kilomeetrise distantsiga maratonil Jõulumäel. «Alguses, kui seal n-ö käik peale pandi ja kõik kõvasti sikutama hakkasid, oli nii raske ja tunne, et tule kas või rajalt maha. Õnneks kannatasin selle ära, õigesti määritud suusad toimisid samuti ning päästsid sõidu,» rõõmustas Simonlatser korda läinud maratoni üle.

Suurim tagasilöök tuli mehe jaoks 15 kilomeetrit enne finišit. «Metsa vahel oli nii pehme, suusk vajus pidevalt raja põhjast läbi ning kuna olime Madis Vaikmaaga kogu distantsi kahekesi vedanud, siis tundsin, kuidas energiavarud hakkasid lõppema ning lihas kiskus krampidesse,» suutis ta end siiski kokku võtta ning raskustest üle olla.

Suusataja avaldas kahetsust, et Tamsalu-Neeruti trass vaid maratoniks korda tehakse. «Kahju, et rada talvel sõitmiseks väga harva sees on, inimestel võiks olla võimalus poolmaratoni või maratoni distantsi ka muul ajal läbida,» rääkis sportlane, kes loodab tänavuse hooaja lõpuks oma kontole koguda ligi 5000 suusakilomeetrit.

Infot ja tulemusi Estoloppeti maratonide kohta leiab www.tartumaraton.ee/estoloppet.

Estoloppeti maratonidesarja pilte saab vaadata aadressilt: www.tarmohaud.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles