Federer vs. Nadal vs. Djokovic – millised on suure kolmiku jalajäljed tennises?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Tennisemaailma kolm suurt Roger Federer (vasakult), Rafael Nadal ja Novak Djokovic on kõik jätnud endast maha suure jalajälje.
Tennisemaailma kolm suurt Roger Federer (vasakult), Rafael Nadal ja Novak Djokovic on kõik jätnud endast maha suure jalajälje. Foto: IMAGO/Antoine Couvercelle / Panoramic

Novak Djokovic tõstis äsja Austraalias üles sealse kümnenda ja ühtekokku 22. tennise suure slämmi tiitli. Seda on nüüd sama palju kui Rafael Nadalil ning kahe võrra enam kui Roger Federeril. Sellisel juhul tavapärast debatti, kes on nimetatud triost ikkagi see kõige-kõigem, Postimees pidama ei hakka, kuid võtab kõnealuse kolmiku sellegi poolest luubi alla.

Parimatest parima – või inglise keeli GOATi (greatest of all time) – valimisel hüpatakse üldjuhul pea ees statistikamerre, et sealt endale meelepärasemad nopped pinnale tuua. Djokovici, Nadali ja Federeri puhul võib seal ringi ujuda tunde, kuid isegi seejärel ei jõuta tõele lähemale. Sest parima valimine on ikka nii, et ühele ema, teisele tütar.

Pealegi ei näita arvud Djokovici vaimset tugevust ja sihikindlust, Federeri elegantsi ja intelligentsust ning Nadali inimlikkust ja võitlusvaimu. Kõik suure kolmiku liikmed, nagu mehi hellitavalt kutsutakse, on jätnud tenniseajalukku oma jalajälje, mille mustrit ekspertide abiga nüüd analüüsimegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles