Laviini alla jäänud maailmameister tegi üdini positiivse sissekande tunnid enne traagilist õnnetust (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne Foto: unsplash.com

Jaapanis hukkus lumelaviini alla jäänud freestyle-suusatamises maailmameistriks kroonitud Kyle Smaine. Mõned tunnid enne traagilist õnnetust kiitis mees Jaapanis valitsevaid olusid ja sealset lund.

Jaapani keskosas Nagano prefektuuris mägedes lumelaviini alla jäänud kaks välismaalasest lumelaudurit on leiti surnuna. Jaapani võimud keeldusid paari nimeliselt tuvastamast, kuid USA suusaajakiri Mountain Gazette kirjutas, et üks surma saanud lumelauduritest oli ameerika professionaalne freestyle-suusataja Kyle Smaine, kes krooniti 2015. aastal rennisõidus maailmameistriks.

Mountain Gazette kirjutas, et 31-aastane Smaine sai surma pühapäeval Naganos laviinis. Väljaande teatel oli ta koos ühe teise profisuusataja Adam Ü-ga ning väljaande vanemfotograafi Grant Gundersoniga.

«Eile oli mu absoluutselt halvim õudusunenäo stsenaarium,» kirjutas Gunderson esmaspäeval Instagrami postituses.

Tema sõnul vallandas laviini üks suusataja ning Smaine'i lennutas õhulööklaine 50 meetrit ning mattis ja tappis ta.

Seejuures kiitis Smaine mõned tunnid enne traagilist õnnetust Jaapani olusid sotsiaalmeedias. Ta selgitas postituses, et Jaapani lumeolud on miski, mis sundisid teda igal aastal sinna naasma.

Smaine postituse juures on hiljem sportlasele järelhüüde teinud sajad inimesed. Üheks neist on ka freestyle-suusatamises olümpiavõitjaks kroonitud Joss Christensen. «Soovin, et meil olnuks viimastel aastatel koos suusatamiseks rohkem aega. Tänan sind, et olid alati täis positiivset energiat,» kirjutas olümpiavõitja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles