Rallilegendi unistuste võimalusest kinni haaranud prantslane: ma ei arvanud, et kogen midagi säärast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastien Ogier (paremal) ja Vincent Landais (vasakul).
Sebastien Ogier (paremal) ja Vincent Landais (vasakul). Foto: AFP/Valery Hache/SCANPIX

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier pakkus möödunud aastal 31-aastasele kaardilugejale Vincent Landais'le võimaluse temaga MM-sarjas kihutada. Rallipaari teine ühine MM-etapp tõi kohe ka võidu, millest kaardilugeja unistadagi ei julgenud.

31-aastane Landais töötas varasemalt koos teise Prantsusmaa ralliässa Pierre-Louis Loubet'ga. Eelmise aasta Jaapani rallist on ta töötamas koos Ogier'ga ning koostöö vilju sai maitsta juba Monte Carlos.

Kui Jaapanis tuli Prantsusmaa rallipaaril leppida neljanda kohaga, siis Monte Carlos tuli täistabamus. See oli Landais' esimene võit MM-sarjas, kui finišis edestati valitsevaid maailmameistreid Kalle Rovanperä ja Jonne Haltuneni 18,8 sekundiga.

«Meie koostöö on parem kui seda möödunud aasta Jaapanis. Mõistagi läheb veel aega, et üksteist täielikult tundma õpiksime, ent kõik läheb üha paremaks. Oleme õigel teel, aga tööd on vaja kõvasti teha,» lausus prantslane, kes ei osanud oodata, et võit võib nõnda kiiresti tulla.

«See on unikaalne kogemus. Ma ei arvanud, et kogen midagi säärast. Siin autos saab samal ajal nii õppida kui ka suuri emotsioone tunda.»

Hetkel MM-sarja liidriteks olevad Ogier ja Landais kihutavad järgmine kord autoralli kõrgeimal tasemel märtsis, kui sõidetakse Mehhiko ralli. Enne seda toimub hooaja teine osavõistlus Rootsis, mis peetakse 9.-12. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles