Ukraina võimuladvik: ROK on sõja, mõrvade ja hävitamise propageerija (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Olümpiarõngad ja Venemaa lipp. Foto on illustratiivne.
Olümpiarõngad ja Venemaa lipp. Foto on illustratiivne. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Ukraina võimuladvik avaldab jätkuvalt survet Rahvusvahelisele olümpiakomiteele (ROK), et see ei lubaks agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlasi rahvusvahelistele võistlustele.

Eriti sõnakas oli esmaspäevases avalduses Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi lähikonna üks mõjukamaid mehi, presidendi kantselei ülema nõunik Mõhhailo Podoljak.

«ROK on sõja, mõrvade ja hävitamise propageerija. ROK vaatab rõõmsalt, kuidas Venemaa Föderatsioon hävitab ja pakub talle seejärel platvormi genotsiidi propageerimiseks ning julgustab rohkem tapma.

Ilmselt ei lõhna Venemaa raha, millega ostetakse olümpia silmakirjalikkust, ukraina vere järele. Eks, härra Bach,» küsis Podoljak esmaspäeval Twitteris retoorilise küsimuse ROKi presidendilt Thomas Bachilt.

Bach kaitses hiljuti agressorriikide sportlaste taaslubamist rahvusvahelistele võistlustele Ukraina karmi kriitika eest. «Sellist käiku toetatakse ülemaailmselt ja sellele on tohutu häälteenamus,» ütles Bach laupäeval ZDF-ile.

Nädalavahetusel kutsus Zelenskõi mitu korda üles, et ROK kutsuks üles jätkama Venemaa ja Valgevene sportlaste sanktsioneerimist. «Venemaa peab lõpetama agressiooni ja terrori ning alles siis saab rääkida Venemaa osalemisest olümpialiikumise kontekstis,» ütles Zelenskõi.

Ukraina olümpiakomitee kavandab reedeks erakorralist üldkogu, et otsustada võimaliku olümpiaboikoti üle, kui Venemaa ja Valgevene sportlased taas võistlustel osalevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles