Wilson eitas, nagu kuuluks osa M-Spordist Tänakule

Postimees Sport
Copy
Malcolm Wilson.
Malcolm Wilson. Foto: @World/M-Sport

Enne WRC-hooaja algust hakkas levima kuulujutt, et Ott Tänaku ja M-Spordi vahelises lepingus on lisaks eestlase palganumbrile kirjas ka, et osa Inglismaa meeskonna aktsiatest läks 2019. aasta maailmameistri omandusse. M-Spordi asutaja ja omanik Malcolm Wilson kinnitas nüüd, et see jutt ei vasta tõele, kuid ei välistanud, et tulevikus võib tiimiga liituda mõni investor.

«Võin teile kinnitada, et kellelegi peale minu ei kuulu ettevõttes ainsatki aktsiat. Mul oleks hea meel, kui keegi tuleks ja ostaks palju minu ettevõtte aktsiaid, aga see kuulujutt ei vasta kindlasti tõele,» ütles Wilson Soome portaalile moottori.fi.

Tippmeeskonna mehitamise kõrval jääb M-Spordi põhitegevuseks erasõitjatele Rally2-autode müümine ja teenuse pakkumine. Just sealt tuleb lõvisoa ettevõtte tuludest. Lisaallikas oli ka Rally1-autode rentimine, kuid tänavu on meeskond otsustanud sellele pidurit tõmmata.

«Meiega on kõik korras. Siin oleks võinud juba rohkem autosid olla, kuid jätsime avatuks võimaluse, et [Sébastien] Loeb ja [Gus] Greensmith oleksid meiega Montega sõitnud. Autosid on, nii et võib-olla sõidame sel hooajal mõnel teisel võistlusel rohkemate autodega,» ütles Wilson, kes 2022. aastal jooksutas mõnel MM-etapil koguni viit Rally1-autot.

Veel meenutas Wilson, et hakkas Tänakuga 2023. aasta hooaja plaanidest rääkima juba eelmisel suvel. Esialgu ei arvanud ta, et lepingust võiks asja saada, kuid siis andis eestlane rohelise tule. «Rahastust oli raske saada, aga tegin täpselt samamoodi nagu [2017. aastal] Sebiga (Ogier’iga – toim). Tahtsin, et Ott saaks enne meie autot testida. Ta sai seda teha ja pärast seda oli meievaheline vestlus üsna lihtne,» lisas inglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles