Kas maailmameistriks tulnud talent liigub rekordilise summa eest Inglismaale?

Karl Mihkel Eller
Copy
Enzo Fernandez detsembris Argentina koondisega võidetud jalgpalli MMi karikaga.
Enzo Fernandez detsembris Argentina koondisega võidetud jalgpalli MMi karikaga. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Inglismaa meedia kirjutas, et Londoni jalgpalliklubi Chelsea on pakkunud 120 miljonit eurot Benficas mängiva Argentina poolkaitsja Enzo Fernandezi eest. Selline üleminekutasu teeks temast Suurbritannia kõige kallima mängija.

22-aastane Fernandez on oma andekust tõestanud ja veidi üle poola aasta Benfica hingekirja kuulunud mängija lahkumine tähendaks klubile korralikku palgapäeva. Kui eelmise aasta lõpus käisid sahinad, et Fernandezile ihub hammast Liverpool, siis tuli välja, et Portugali klubi on arengtinalasele määranud 120 miljoni euro suuruse väljaostuklausli.

BBC teatel pole veel tulnud kinnitust, kas Chelsea pakkumine võetakse Lissaboni Benfica poolt vastu. Kui aga tehing läbi läheb, lööks see üle 2021. aastal toimunud 113 miljoni euro suuruse ülemineku, kui Jack Grealish liikus Aston Villast Manchester Citysse.

Varem on Benfica süüdistanud Chelseat, et Londoni klubi on tahtnud Fernandez’it kärsituks muuta. Portugali suurklubi mänedžer Roger Schmidt on isegi kuulutanud, et üleminekut ei toimu.

Kuid nüüd, mil Chelsea on valmis maksma rekordilist tasu, seda küll ilmselt osamaksetena, võib kõik muutuda. Vaevalt oleks Inglismaa suurklubi teinud ametlikku pakkumist, kui nad poleks saanud vihjeid, et see võidaks ka vastu võtta.

Fernandezi karjäär on võtnud tuurid üles väga kiiresti. Alles 2021. aastal Argentina klubi River Plate esindanud Fernandez liitus suvel 18 miljoni euro eest Benficaga. Portugali klubis suutis ta murda põhikoosseisu ning jäi silma ka Argentina koondisele. Ta tegi nende eest debüüdi alles 24. septembril, kuid kutsuti sellest hoolimata MM-koondisesse.

Ta mängis MMil Argentina edus otsustavat rolli, osales kõigis seitsmes mängus, lõi ühe värava ja andis resultatiivse söödu. Pole üllatav, et MM-i ajal nimetas Argentina koondise liider Lionel Messi noort meeskonnakaaslast silmapaistvaks mängijaks ning finaali järel pärjati ta parima noormängija autasuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles