Rallilegend ei jäta jonni ja tahab Rally1-autoga MM-etapil osaleda

Karl Mihkel Eller
Copy
Francois Delecour osales 2023. aasta Monte Carlo rallil tuliuue Škoda Fabia RS Rally2-autoga.
Francois Delecour osales 2023. aasta Monte Carlo rallil tuliuue Škoda Fabia RS Rally2-autoga. Foto: Jean-Marie Farina/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Neli korda ralli MM-etapi võitnud François Delecouril jäi tänavu Monte Carlo rallil Rally1-auto rooli istumisest napilt puudu. 60-aastane prantslane tahab selle vea parandada, seda hiljemalt aasta pärast Lõuna-Prantsusmaal.

Delecour, kelle parimad ajad jäid 1990ndate aastate keskele ning tipnesid 1993. aastal MM-sarja teise kohaga, sai tänavu Monte Carlo MM-etapil WRC2-klassis kümnenda koha ja võitis WRC Masters arvestuses.

Oma 24. Monte Carlo rallil oleks Delecour võinud startida ka Rally1-auto roolis, kuid M-Spordi meeskonnal polnud talle kahjuks võimalik autot pakkuda. Ta on enesekindel, et aasta pärast on ta Monte Carlos Rally1-autoga rajal.

«Sel aastal oli mul diil tehtud, kuid viimasel hetkel ütles Malcolm [Wilson, M-Spordi omanik] mulle: «François, mul pole autosid, mul on väga kahju.» Oleks nii huvitav võrrelda ja näha, kas mul on [ikka] kiirust. Mul olid oma toetajad ja sõbrad seljataga ning meil oli selleks raha,» rääkis Delecour wrc.com-ile.

Kuigi Delecouri esimest võistlust uue generatsioon tipptaseme ralliautoga tuleb veel oodata, siis WRC2-klassis plaanib mees veel sel hooajal startida. «Võib-olla teeme veel neli või viis etappi, näiteks Horvaatias võiPortugalis, aga mitte Soomes, see oleks täiesti hullumeelne,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles