Rallikorraldaja jagas Tänaku Otepää stardi eel häid uudiseid

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Monte Carlo MM-rallil.
Ott Tänak Monte Carlo MM-rallil. Foto: Michael Jurtin/M-Sport

Sel nädalavahetusel saab Lõuna-Eestis avapaugu autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste hooaeg. Otepää talveralli võistluste juht Marko Koosa jagas neli päeva enne rallit häid uudiseid: rajaolud on Otepääl endiselt talvised ja lisandunud on ka lund.

Avaetapina sõidetavale Otepää talverallile registreerus kümnes klassis kokku 85 võistluspaari kümnest riigist. Nende seas on kaks M-Spordi ettevalmistatud Ford Puma Rally1-autot. Ühe roolis on Ott Tänak, teist ohjab kreeklane Jourdan Serderidis.

«Väga hea meel on, et Otepää talveralli nimekirjas on üle 80 võistluspaari ja et kõikides klassides on kohal kogu paremik. Lisaks on suur rõõm, et meil on stardis kaks Rally1 hübriidautot, milles ühes istumas Ott Tänak ja Martin Järveoja ja ka lisaks Eesti paremik R5 autodel. Rajaolud on Otepääl endiselt talvised ja lisandunud on ka lund. Teede jääolud on head ja loodame head talverallit,» sõnas võistluse juht Koosa talveralli eel pressiteate vahendusel.

Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Otepää talveralli 2023 stardirivi avavad 2019. aasta autoralli maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes on Lõuna-Eesti teedel võistlemas Ford Puma Rally1-autoga ja valmistumas järgmisel nädalal sõidetavaks Rootsi MM-ralliks.

Teise ekipaažina saavad stardi eestlaste meeskonnakaaslased Jourdan Serderidis ja Frédéric Miclotte (Ford Puma Rally1). Kui Miclotte on Eestis varem korra võistelnud, siis pühapäeval 59. sünnipäeva tähistanud Serderidisest saab esimene kreeklane, kes Eestis autoralli stardi teeb.

Järgmised kolm võistluspaari võistlevad EMV2 klassi kuuluvatel Rally2 autodel, milles esimeses istuvad 2022. aasta Eesti absoluut ja klassi EMV2 meistrid Gregor Jeets ja Timo Taniel (Škoda Fabia Rally2 evo). Nende järel saavad hooaja avavõistluse lähte möödunud aastal mõlemas eelmainitud klassides hõbeda teeninud Priit Koik ja Kristo Tamm (VW Polo R5 GTI) ja 2022. aasta Otepää talveralli võitjad Georg Linnamäe ja James Morgan (Hyundai i20 N Rally2). Kokku on EMV2 klassis starti tulemas seitse võistluspaari.

Gregor Jeets 2022. aastal Otepää talverallil.
Gregor Jeets 2022. aastal Otepää talverallil. Foto: Pille Russi

Stardirivi esikümne lõpetavad neli EMV5 klassi võistluspaari eesotsas lätlaste Emīls Blūms ja Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX) ja eestlaste Timmu Kõrge ja Erki Pintsiga (Mitsubishi Lancer Evo X). Kokku on EMV5 klassis hooaja avavõistlusele startimas 14 ekipaaži.

EMV3 klassis on Ford Fiesta Rally3 autodega Otepää talverallile startimas kolm võistluspaari. Ainsa Eesti ekipaažina on selles arvestuses osalemas Janno Pagar ja Mikk-Sander Laubert. EMV4 klassis on hooaja avaetapi starti tulemas üheksa võistluspaari, kelle hulgas ka möödunud aastane meister Jaspar Vaher, kelle Ford Fiesta Rally4 auto kõrvalistmel istub Evelin Mitendorf.

Otepää talveralli 2023 kõige suurem osalejate arv on klassis EMV6, kus lisaks möödunud aastastele meistritele Taavi Niinemetsale ja Esko Allikale (BMW M3) lähevad hooaja esimesi punkte püüdma veel 15 võistluspaari. EMV7 klassi, kus stardis seitse ekipaaži avavad möödunud hooaja pronksimehed Robert Kikkatalo ja Robin Mark (Honda Civic Type-R). Seitse võistluspaari registreerus hooaja avavõistluseks ka klassis EMV8, kellest esimesena saavad rajale numbri 30 all Hanna Lisette Aabna ja Jarmo Liivak (Ford Fiesta R2).

Kaheksa-aastase pausi järel on Eesti meistrivõistluste raames sõidetava talveralli stardis ka EMV9 ehk veoautode klassi võistlejad, kes toovad rajale 11 GAZ-i, eesotsas möödunud aastaste meistrite Tarmo Sildi ja Raido Loeliga (GAZ 51).

Klassi EMV Lada meistrivõistluste avaetapi punktide eest hakkavad heitlema neli võistluspaari. Esimese Ladaga saavad Otepääl lähte klassi 2022. meistrid Koit Repnau ja Hannes Hannus (Lada VFTS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles