Ferrari juht kummutas tiimi kohta käiva kuulujutu: see on naljanumber!

Karl Mihkel Eller
Copy
Charles Leclerc 26. jaanuaril Maranello ringrajal kaks aastat vana Ferrari SF-21 autot testimas.
Charles Leclerc 26. jaanuaril Maranello ringrajal kaks aastat vana Ferrari SF-21 autot testimas. Foto: Federico Basile/IPA/i/SIPA/Scanpix

Möödunud nädalal hakkas vormeliringkondades levima kuulujutt, mille kohaselt suudab Ferrari F1 meeskond algaval hooajal oma vormelist välja pigistada 30 hobujõudu rohkem kui mullu. Tegelikult külmutati sarjas mootoriarendused alates eelmisest aastast, mis muudab säärase lisavõimekuse leidmise küllaltki keeruliseks.

Ferrari meeskonna juht Frederic Vasseur kommenteeris nüüd, et tegemist on täiesti jabura kuulujutuga. «Ma ei tea, kust need numbrid tulevad, aga see on naljanumber. Oleme teinud edusamme, kuid ainult töökindluse osas,» ütles Vasseur Autospordile.

Vasseuri sõnul pole Ferrari mootoril jõudlusega probleeme. «Muret valmistas ainult vastupidavus ja see on midagi, mida me peame parandama,» lisas 54-aastane prantslane, kes sai Ferrari tiimibossiks detsembri keskel.

Frederic Vasseur Chalres Leclerci testisõitu jälgimas:

F1-hooaja alguseni on jäänud umbes kuu ning Vasseuri sõnul paistavad Ferrari ettevalmistused liikuvat õiget rada. «Tegelikkus võib aga rajal olla teistsugune,» hoiatas ta. Kui Ferraril õnnestub oma võimas mootor ka töökindlaks saada, siis lõikaksid sellest kasu ka Alfa Romeo ja Haas, sest ka nemad kasutavad Itaalia meeskonna jõuallikaid.

F1 ametlikud hooajaeelsed testid toimuvad 23.-25. veebruarini Bahreinis. Samal rajal antakse 5. märtsil ka hooaja avapauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles