Kardetust tõsisem põlvevigastus lõpetas Kelly Sildaru hooaja (1)

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: MAYK WENDT/EPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikides toimunud X-mängudeks valmistudes treeningul kukkunud freestyle-suusataja Kelly Sildaru põlvevigastus osutus kardetust tõsisemaks, mistõttu lõpetab olümpiapronks tänavuse hooaja.

Varem kuus korda ekstreemspordi mainekal suurvõistlusel võidutsenud Kelly Sildaru kukkus möödunud reedel, kaks päeva enne oma trumpala, pargisõidu starti, seisab Eesti Suusaliidu pressiteates.

«Läksin esimest hüpet tegema ja liikusin natuke kaugemale kui tavaliselt. Spin läks natuke üle ja maandusin kehvasti. Kukkumine iseenesest ei olnud väga hull, aga parema jala põlv sai vigastada,» ütles Sildaru.

«Otsustasin kohe esimesel võimalusel koju lennata, et vajalikud uuringud teha. Praeguseks on selgunud, et olen vigastanud oma eesmist ristatisidet ja samuti on viga saanud menisk.

Kuna vigastus osutus kardetust oluliselt tõsisemaks, siis vajan operatsiooni. Kahjuks tähendab see seda, et minu tänavune hooaeg on läbi ning nüüd tuleb hakata korralikult taastusravile keskenduma, et saaksin oma põlve uuesti tugevaks ja siis ka juba uuesti suuskadele,» lisas ta.

Sildaru on ka varem vigastanud põlve ristatisidet, kui kukkus 2017. aastal treeninglaagris. Toona sai viga vasak põlv, seekord on tegu parema põlvega.

Sel hooajal sai Sildaru MK-sarjas kirja kaks starti. Novembris Austrias Stubais peetud pargisõidu MK-etapil jäi eestlanna teiseks, detsembris USAs Copper Mountaini MK-etapil tuli ta rennisõidus kolmandaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles