Adamo avaldas, mida Tänak Otepää rallil ilmselt kartma ei pea

Postimees Sport
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarjas aastatel 2019-2021 Hyundai tiimipealikuna tegutsenud Andrea Adamo usub, et tiimid võivad kohalikke rallisid ära kasutada selleks, et testida uusi juppe, mis pole veel homologeeritud.

Karismaatiline itaallane andis intervjuu Prantsusmaa väljaandele AutoHebdo, kus arutleti selle üle, miks Rally1-tasemel võistlevad tiimid kasutavad kohalikke rallisid võistlusteks ette valmistumisel.

Sel nädalavahetusel võib näha Soome meistrivõistluste etapil Kuopios Toyota pilooti Takamoto Katsutat ja Hyundai sõitjat Esapekka Lappit, kes võistlevad vastavalt Toyota GR Yaris Rally1-e ja Hyundai i20 N Rally1-ga. Eesti meistrivõistluste etapil Otepääl on võistlustules M-Spordi sõitjad Ott Tänak ja Jourdan Serderidis.

Adamolt uuriti, kas tiimid võivad kasutada kohalikke rallisid selleks, et testida autodel uusi juppe.

«Võime eeldada, et neid rallisid võidakse kasutada asjade testimiseks, mis siis hiljem saadetakse edasi heakskiidu saamiseks. Mis võiks juhtuda? Et ametnikud lammutavad auto nädalavahetuse lõpus laiali? Kui Ott kodus sõidab, siis mul on raske uskuda, et ralli lõpus viiakse tal läbi tehniline kontroll,» rääkis Adamo, kes lisas, et Itaalias võiks selline asi aset leida küll.

Adamo naeris ka selle üle, et nüüd osalevad kõik kohalikel rallidel, kuid just tema oli see, kes 2019. aastal Hyundai eesotsas hakkas kohalikke rallisid väisama. «Ma olin WRC-sarja halb õpilane, aga täna teevad kõik sama,» sõnas Adamo.

Lisaks seletas itaallane, et kohalikel rallidel sõitmine ei ole meeskonna jaoks tavapärasest testist kallim, vaid mõlema hind jääb samasse vahemikku. Küll on tema sõnul testil võimalik läbida rohkem kilomeetreid ning seetõttu eelistaks ta kohalikule rallile testi. Ometi pole lõputult testida lubatud ja seetõttu peavadki tiimid lahendusi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles