Koduvägivalla tõttu uurimise all olnud tennisetäht pääses süüdistustest

Christopher Krutto
Copy
Alexander Zverev.
Alexander Zverev. Foto: imago/Hasenkopf/Scanpix

Meeste profitennise katuseorganisatsioon ATP andis teada, et maailma 14. reketi Alexander Zverevi suunas esitatud koduvägivalla süüdistused ei leidnud kinnitust.

ATP alustas uurimist 15 kuud tagasi, kui Zverevi endine tüdruksõber Olga Šaropõva süüdistas teda vaimses ja füüsilises vägivallas.

ATP teatas teisipäeval, et pärast põhjalikku uurimist ei leitud Zverevi vastu tõendeid väärkohtlemisest.

Kusjuures ATP palvel lugu uurinud Lake Forest Groupi uurijad vaatasid teema läbi väga süvitsi. Põhjalikud intervjuud viidi läbi 24 inimesega, nende hulgas oli pereliikmeid, sõpru ja teisi mängijaid. Lisaks sellele uuriti tekstisõnumeid, helifaile ja fotosid.

Endine tennisemängija Sharõpova süüdistas 2020. aastal Zverevit selles, et sakslane proovis teda 2019. aasta US Openi eel padjaga lämmatada ning lõi tema pea New Yorgis asunud hotellis vastu seina. Väidetavalt kartis naine toona oma elu pärast.

Lisaks sellele väitis ta, et Zverev kasutas oma staatust tema vastu ära ja oli manipuleeriv. Sakslane ise lükkas kõik süüdistused tagasi.

«Süüdistuse tõsidus ja keerukus nõudis äärmiselt põhjalikku uurimisprotsessi ja hulga ressursse. Lisaks pidime uurijate poole pöörduma, mis oli ATP jaoks uus asi,» sõnas ATP tegevjuht Massimo Calvelli tenniseorganisatsiooni kodulehel.

«Me usume, et põhjalik protsess oli vajalik, et jõuda teadliku otsuseni,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles