Paide täiendas oma koosseisu ühe kogenud ja ühe talendika mängijaga

Postimees Sport
Copy
Oliver Niit ja Silver Alex Kelder.
Oliver Niit ja Silver Alex Kelder. Foto: Paide Linnameeskonna koduleht

Premium liiga mullune pronksiklubi ning valitsev Tipneri karika võitja Paide Linnameeskond tõi läheneva jalgpallihooaja eel oma ridadesse kogenud keskpoolkaitsja Silver Alex Kelderi (27, FC Kuressaare) ja talendika noore äärekaitsja Oliver Niidu (18, Tallinna FC Flora).

Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams ütles, et Kelderi tegemistel hoiti silma peal pikema perioodi vältel.

«Mul on hea meel, et temaga kokkuleppele jõudsime,» avaldas Kams Paide Linnameeskonna kodulehel Kelderi kohta, kes treenis Paide meeskonnaga juba jaanuari algusest. «Meie juures prooviperioodil viibides näitas ta just seda, mida ootasime: oma tugevusi ja häid omadusi kaitsemängus, mis annavad meile juurde nii vajaliku lisakäigu.»

Oliver Niiduga lepingu sõlmimist kommenteerides lausus Kams, et Niidus nähakse tulevikupotentsiaali Premium liigas läbi löömiseks.

«Oliver on mängijatüübilt tänapäevane äärekaitsja, kelle üheks trumbiks on agressiivse kaitsetegevuse kõrval ka oskus ründemängus lisajõuks olla,» kõneles spordidirektor. «Lisaks on Oliver väga ambitsioonikas ning paistab silma hea suhtumisega treeningtöösse.»

«Tervitame Silver Alexit ja Oliveri meie klubis,» lõpetas Kams.

Kelder avaldas sõlmitud kaheaastase lepingu üle heameelt. «Paides on ambitsiooni, see meeldib mulle, sest nii luuakse mängijale keskkond, kus kasvada, pingutada ja areneda. Ootan suure huviga superkarikat ja liigahooaja algust, et fännide ette astuda. Annan endast kõik, et meeskonnale kasulik olla!» kõneles ta.

Oliver Niit on tänulik Paide pakutud võimaluse eest karjääris esimene tõsisem samm teha. «On hea meel liituda Premium liiga ühe parima klubiga,» ütles noor kaitsja. «Paide aitas mul teha suure sammu edasi, nüüd pean teenitud võimaluse maksimaalselt ära kasutama, et areneda ise ning aidata meeskonnal paremaks saada.»

Kelder on SC Reali kasvandik, kes tegi debüüdi Premium liigas 2019. aastal FC Kuressaare ridades, olles enne seda esindanud aastaid Tallinna Kalevit esiliigas. Mullu tegi Kelder Kuressaare eest suurepärase hooaja ning käis koduses kõrgliigas väljakul 32 kohtumises. Kokku on Kelder Premium liigas pidanud 104 mängu, milles on löönud FC Kuressaare eest seitse väravat.

Tallinna FC Flora kasvandikust Niit on seni mänginud esiliigas, kus on kolme hooaja jooksul käinud FC Flora duubli eest platsil 69 kohtumises ja löönud ühe värava. Ka on Niit pidanud üheksa mängu erinevate vanuseklasside noortekoondistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles