JÄRELVAADATAV ⟩ Selgusid sulgpalli Eesti meistrivõistluste finalistid

Postimees Sport
Copy

4. ja 5. veebruaril peetakse Tartus sulgpalli Eesti meistrivõistluste otsustavad kohtumised. Postimees näitab tähtsaid mänge otseülekandes.

Meeste üksikmänguturniiril jõudsid finaali Karl Kert ja Raul Must. Naiste üksikmänguturniiri finalistid on Kristin Kuuba ja Ramona Üprus. Meeste paarismängus jõudsid finaali Kristjan Kaljurand - Raul Käsner ja Mikk Järveoja - Karl Kert. Naiste paarismängu finalistid on Kati-Kreet Marran - Helina Rüütel ja Catlyn Kruus - Ramona Üprus. Segapaarismängus jõudsid finaali Mikk Õunmaa - Ramona Üprus ja Raul Käsner - Kati-Kreet Marran.

Enne võistlust

Teisipäeval said selgeks 59. Eesti meistrivõistluste turniiritabelid, kui sulgpalliliidu kontoris Tallinnas toimetati loosimisprotseduur. Valikturniirist pääsesid vaid meesüksikmängijaid, keda on tabelis viie võrra vähem kui selles ruumi – 27. Nii on avaringist on vabad tiitlikaitsja Raul Must, esimesena asetatud Karl Kert (mõlemad Raul Musta SK), samuti Mario Kirisma (TSKeskus, 3.), Rene Leeman (Raul Musta SK, 4.) ja Andrei Schmidt (Triiton, 5.). Kuuenda asetusega Tauri Kilk (Triiton) peab aga juba avaringis platsile tulema, vastaseks pärnulane Siim Saarse.

Naiste üksikmängus on tabelis 14 mängijat, kahe vakantse koha peale alustavad 13 neidist valikturniiril. Oma seitsmendat järjestikust üksikmängu Eesti meistritiitlit jahtiva Kristin Kuuba (Triiton) esimene vastane on Liis Kiik (SK Fookus). Teise asetusega Helis Pajuste (Raul Musta SK) ootab oma esimest vastest valikturniirilt, kolmandana tabelisse paigutatud Ramona Üprus (TÜASK) avab meistrivõistlused Liispet Leemeti (Triiton) vastu, neljanda asetusega Catlyn Kruus (Triiton) mängib klubikaaslase Marelle Saluga.

Meeste paarismängus on koht 16 seas kindel 14 paaril, valikturniirilt lisandub neile neljast osalejast veel kaks. Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Raul Käsner (Triiton) üritavad koos jõuda kaheksanda koos teenitud meistritiitlini (muude partneritega on mõlemal kirjas veel kaks kulda). Selleks on vaja võita neli vastast, esimestena on järjekorras Taimar ja Tanel Talts (Tallinna SK). Tabeli alumiselt poolt piiluvad finaali poole Mario Kirisma ja Robin Schmalz (TSKeskus), nemad alustavad Andres Aru (Tallinna Kalev) ja Kristjan Täheranna (Tondiraba SK) vastu.

Naiste paarismängus on kohti põhitabelis 16, registreerunud paare aga ühe võrra rohkem. Nii et valikturniir piirdub ühe kohtumisega. Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel on selles mänguliigis mõlemad neljakordsed Eesti meistrid, koos on neist kuldadest võidetud aga vaid viimane, mullu Tallinnas. Nüüd alustatakse Helis Pajuste ja Grete Talviste (Tallinna Kalev) vastu. Tabeli alumiselt poolelt hakkavad finaali suunas rühkima Catlyn Kruus (Triiton) ja Ramona Üprus (TÜASK), esimesed vastased neile on Kadi Ilves ja Marta Emili Teller (TÜASK).

Segapaarismängus selgitatakse kõigepealt kaheksa paari konkurentsis need kaks, kes on väärt põhitabelisse pääsemist. Esimene asetus on Mikk Õunmaal (Triiton) ja Ramona Üprusel (TÜASK), teine samade klubide teisel kombinatsioonil Kristjan Kaljurannal ja Helina Rüütlil. Tiitlikaitsjad Raul Käsner ja Kati-Kreet Marran (Triiton) said alles kolmanda paigutuse ja alustavad tabeli alumisel poolel Chris-Robin Taltsi (Raul Musta SK) ja Marta Emili Telleri (TÜASK) kimbutamisega. Ideaalis minnakse poolfinaalis kokku Kaljuranna ja Rüütliga. Õunmaa ja Üpruse poolfinaaliks on ette joonistatud mäng Mihkel Taltsi (Triiton) ja Kertu Margusega (TÜASK).

Pühapäevl mängitakse finaalid. Postimehe otseülekanne algab kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles