Aafrika tõttab Venemaa spordile appi (3)

Postimees Sport
Copy
Vladimir Putin septembris Moskvas uue spordikompleksi avamisel.
Vladimir Putin septembris Moskvas uue spordikompleksi avamisel. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa spordiministri asetäitja Aleksei Morozov teatas, et Aafrika olümpiakomiteede liit hakkab alates järgmisest kuust kutsuma Venemaa sportlasi Aafrika kontinendil toimuvatele võistlustele.

Morozov tuli sellise avaldusega lagedale Venemaa käsipalli konverentsil. Kuigi esimese hooga tänas ta tiheda koostöö eest Aasia ja eeskätt Hiina käsipalli juhte, siis nüüd oli tal põhjust teatada ka Venemaa laiemale spordiüldsusele oluline uudis.

«Teatavasti on Aasia olümpianõukogu varemgi avaldanud soovi meid võistlustel näha. Märtsis teevad sama avalduse Aafrika riigid – nad tulevad üksmeelselt välja ettepanekuga, et me nende võistlustel osaleksime. Ootame dialoogi ROKi (rahvusvahelise olümpiakomitee) ja teiste alaliitudega, milliste kriteeriumide järgi meid seal vastu võetakse,» ütles Morozov.

Sõjalise agressiooni tõttu Ukrainas on Venemaa ja Valgevene alates eelmise aasta veebruarist suuremast osast rahvusvahelisest spordielust ära lõigatud. Sellise soovituse andis alaliitudele ROK, kuid selle aasta alguses teatas ROKi president Thomas Bach, et Pariisi mängudel võiksid Venemaa ja Valgevene sportlased võistelda, seda neutraalsete sportlastena.

Jaanuaris toimunud tippkohtumisel rääkis Aasia olümpianõukogu juht Randhir Singh, et agressorriikide esindajaid võiks kutsuda kontinentaalsetele spordivõistlustele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles