WRC-sarjas näeb sel aastal mammutkatset

Karl Mihkel Eller
Copy
Pierre-Louis Loubet' juhitud Ford Puma Rally1-auto eelmisel aastal Sardiinia rallil.
Pierre-Louis Loubet' juhitud Ford Puma Rally1-auto eelmisel aastal Sardiinia rallil. Foto: Andreas Solaro / AFP / Scanpix

WRC-hooaja selgroog murtakse sel aastal Sardiinias, kus sõidetakse 13 etapist koosneva kalendri kuues osavõistlus. Ühtlasi sõidetakse sel Vahemere saarel teadaolevalt selle aasta kõige pikem MM-sarja kiiruskatse. Legendaarne Monte Lerno katse on tänavu kavas peaaegu 50-kilomeetrisena.

2004. aastal Sanremo rallilt Itaalia MM-etapi õiguse üle võtnud Sardiinia ralli tähistab tänavu 20. aastapäeva. Alates sellest ajast on Sardiinia kuulunud ka MM-kalendrisse, erandiks oli vaid 2010. aasta.

Ralli võistluskeskus on kolinud saare läänepoolsest Algherost idasse Olbiasse, mis võõrustas MM-etappi viimati 2013. aastal. Kolmapäeval avaldatud esialgsest infomaterjalist tuli välja, et Monte Lerno kiiruskatse on sel aastal kavas, kuid pikkust on sel 49,92 km.

Monte Lerno katsel asub ka Sardiinia ralli kuulus Micky hüpe ning eelmise aastaga võrreldes on katse läinud peaaegu kaks korda pikemaks. Viimati oli Monte Lerno nii pikk 2014. aastal, kui see oli 59,13 km.

Mammutkatse on kavas reedel teise katsena, enne seda läbivad sõitjad Tantarilesi kiiruskatse, mis oli ka 20 aastat tagasi ralli esimene katse. Pühapäeval toimub ka uhiuus Powerstage nimega Sardegna.

Itaalia MM-etapp on kavas 1.–4. juunini ning märgib MM-hooaja kuuendat etappi. Ühtlasi on see juunioride WRC-sarja kolmas osavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles