Kalev/Cramo oli Saksamaal võidukas ja lootus eurosarja veerandfinaalist elab

Karl Mihkel Eller
Copy
BC Kalev/Cramo mängija Wes Van Beck (palliga).
BC Kalev/Cramo mängija Wes Van Beck (palliga). Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võitis FIBA Europe Cupi vahegrupis võõrsil 79:76 Crailsheimi Merlinsit ja enne viimast vooru on grupist edasipääsemine Eesti klubi kätes.

Kalev suutis avaveerandil väljakuperemeestest parem olla ning juhtis kümne minuti järel 21:13. Teisel veerandil viskas Crailsheimi klubi kümme punkti rohkem ning poolajapausile mindi võõrustajate kahepunktilises eduseisus 41:39.

Teist poolaega alustas Kalev/Cramo paremini ning suutis kolmandal veerandil ka kuue punktiga ette rebida, kuid enne viimast veerandit kaotati Saksamaa klubile ühe punktiga. Otsustaval veerandil suutis Kalev saada sisse koguni 13-punktilise edu 79:66, kuid seejärel lubati vastastel teha 10:0 spurt.

Viimased sekundid venisid pikaks, Crailsheim tegi ohtralt vigu, kalevlased pääsesid vabaviskejoonele, kuid viimasel kümnel sekundil sealt viskeid ei tabatud. Õnneks aga suudeti kolmepunktilist edu hoida ning võeti 79:76 võit.

Kohtumise statistika:

Foto: FlashScore.com

Kalevi parim oli Wesly van Beck, kes viskas 26 punkti, noppis üheksa lauapalli ja andis kaks resultatiivset söötu. Martinš Meieresi arvele jäi 15, Alterique Gilbert viskas 14 silma. Crailsheimi parim oli 27 punkti ja 12 lauapalli saanud Jaren Lewis.

Eelmisel nädalal kaotati kodus 70:92 Türgi klubile Gaziantep ning seega on Kalev/Cramo veerandfinaali pääsemise võtmed viimases voorus. Neljaliikmelises vahegrupis tuleb edasipääsuks tulla kahe parema sekka.

8. veebruaril võõrustab Tallinna klubi Den Boschi ning järgmisesse ringi pääsemise kindlustamiseks tuleks see mäng võita. Võimalused grupis teiseks tulla võivad jääda ka kaotuse puhul, aga siis pole edasipääs enam Eesti klubi kätes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles