Hääleta Kelly Sildaru Euroopa aasta freestyle-suusatajaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kelly Sildaru sai mullu kaela oma esimese olümpiamedali, pargisõidu pronksi.
Kelly Sildaru sai mullu kaela oma esimese olümpiamedali, pargisõidu pronksi. Foto: Tairo Lutter

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru kandideerib downdays.eu leheküljel toimuval rahvahääletusel möödunud aasta Euroopa parimaks suusatajaks. Eestlanna finaalivastaseks on Hedvig Wessel.

Sadade potentsiaalsete konkurentide seast valiti võistlustulemuste, videoklippide, sotsiaalmeedia populaarsuse ja freestyle-suusatamise mõjuvõimu põhjal võistluse nominentideks esimese hooga 30 meest ja 17 naist.

Seejärel, jaanuari alguses, algasid n-ö duellides rahvahääletused, kus Sildaru on praeguseks konkurentsist löönud norralanna Johanne Killi ja šveitslannast Pekingi pargisõidu olümpiavõitja Mathilde Gremaud'.

Finaalis tuleb Sildarul rinda pista teise norralanna Hedvig Wesseliga, kel tiitlivõistlustelt ja X-mängudelt ühtegi medalit ette näidata pole.  

Kelly Sildaru kirjeldus downdays.eu lehel: «Ta on võistlusmasin, olgu see siis renni-, pargisõidus või Big Air'is. Kelly tõusis poodiumile viiel erineval MK-etapil ja võitis pargisõidu MK-sarja üldarvestuse, lisaks X-mängudel rennisõidu ja olümpial pargisõidu pronksi.»

Hedvig Wesseli kirjeldus downdays.eu lehel: «Hedvig jõudis mullu poodiumile kolmel korral ning platseerus Freeride World Tour'il kokkuvõttes teiseks. Ühtlasi kaasasutas ta Sister Summiti (naissportlasi koondav organisatsioon – toim.), osales filmis Daymaker ning jätkas oma populaarset vlogisarja Hedvig's Way.»

Downdays on Euroopa aasta suusataja auhinda välja andnud alates 2014. aastast. Sildaru on selle võitnud kolm korda, aastatel 2014, 2017 ja 2019.

Oma hääle saab Sildaru poolt anda SIIN. Rahvahääletus kestab 5. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles