Sajanditevanune mäng on kerkinud globaalseks hitiks

Karl Mihkel Eller
Copy
Male populaarsuse järsk kasv on ummikusse jooksutanud maailma kõige populaarsema malekeskkonna Chess.com, mis piirab tipptunnil maletajate ligipääsu. Foto on illustratiivne.
Male populaarsuse järsk kasv on ummikusse jooksutanud maailma kõige populaarsema malekeskkonna Chess.com, mis piirab tipptunnil maletajate ligipääsu. Foto on illustratiivne. Foto: PAVEL MIKHEYEV/REUTERS/Scanpix

Malel on alati palju harrastajaid leidunud, kuid globaalselt on ala populaarsus teinud eriti järsu tõusu viimase paari kuuga. Eestis on stabiilset tõusutrendi olnud märgata viimased kümmekond aastat, kuid malekoolide ukse taga veel järjekordi ei lookle.

Esimese hooga andis malele uue hingamise kogu maailma seisma pannud koroonapandeemia. Viimase kahe-kolme aasta jooksul on male populaarsus globaalselt kasvanud rohkem kui kunagi varem.

Viimase tõuke sai male aasta lõpus. Otsingumootori Google'i andmetel kasvas inglise keelses keeleruumis huvi male vastu äkitselt detsembri alguses ning jaanuariks on see sisuliselt kahekordistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles