USA toetab venelaste lubamist Pariisi olümpiale (7)

BNS
Copy
USA president Joe Biden (vasakul) Valges Majas USA olümpiasportlasi võõrustamas. Foto on illustratiivne.
USA president Joe Biden (vasakul) Valges Majas USA olümpiasportlasi võõrustamas. Foto on illustratiivne. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Ühendriigid pole vastu Venemaa ja Valgevene sportlaste lubamisele olümpiamängudele võistlema niiöelda neutraalsetena, kuid samas on kindlalt vastu riigilippude või embleemide eksponeerimisele, teatas neljapäeval Valge Maja.

«Kui sportlasi kutsutakse mõnele rahvusvahelisele üritusele, näiteks olümpiamängudele, siis peaks olema täiesti selge, et nad ei esinda Venemaa ega Valgevene riike,» ütles pressisekretär Karine Jean-Pierre ajakirjanikele.

«Samuti tuleks keelata Venemaa, Valgevene ametlike riigilippude, embleemide ja hümnide igasugune kasutamine,» lisas Jean-Pierre.

USA seisukoht lisab kasvavat arutelu 2024. aasta Pariisi olümpiamängude üle.

Ukraina nõuab Venemaa sportlaste osalemise täielikku keelustamist seoses nende riigi jõhkra sissetungiga Ukrainasse, mille ohvrite hulgas on olnud mitmeid Ukraina sportlasi.

Venemaa nõuab kõigi piirangute kaotamist ja väidab, et olümpiamänge ei tohiks politiseerida.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas, et uurib võimalust, kuidas venelased saaksid osaleda suvemängudel neutraalsete sportlastena.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles