Lionel Messi kahetseb jalgpalli MMist vaid ühte asja

Karl Mihkel Eller
Copy
Lionel Messi (keskel).
Lionel Messi (keskel). Foto: AFP/SCANPIX

Lionel Messi andis hiljuti oma esimese intervjuu pärast Argentina jalgpallikoondisega Kataris MM-tiitli võitmist. 35-aastane pallivõlur kahetseb MMist vaid ühte asja, nimelt oma vastuolulist käitumist veerandfinaalis.

Argentina ja Hollandi veerandfinaal kujunes MMil väga dramaatiliseks. Argentina oli 73. minutiks suutnud Nahuel Molina ja Messi väravatest asuda 2:0 juhtima. Seitse minutit enne normaalajal lõppu lõi Holland ühe värava tagasi ning 11. üleminutil seis viigistati. Mõlema värava autoriks oli Wout Weghorst.

Lisaajal väravaid ei löödud ning poolfinalisti selgitamiseks läks vaja penaltiseeriat. 11-meetri karistuslöögi spetsialistina tuntud Messi lõi oma penalti sisse. Väravat emotsionaalselt tähistades jooksis ta Hollandi peatreeneri Louis van Gaali juurde ja pani oma käed kõrva taha.

«Muidugi, see ei olnud hästi tehtud. Kõik juhtub nii kiiresti. Sul ei ole aega mõelda, sa lihtsalt reageerid. See ei olnud planeeritud tegu,» kahetses Messi.

Argentina koondise kapteni trotslikku žesti peeti vastuseks van Gaali mängueelsetele Messit kritiseerivatele avaldustele. PSG staari sõnul oli tema reageerimine aga täiesti spontaanne.

Argentina võitis hiljem poolfinaalis Horvaatiat 3:0 ning trilleriks kujunenud finaalis Prantsusmaad. 2:2 viigiga lõppenud normaalaja järel lõid mõlemad meeskonnad ühe värava ka lisaajal ning MM-tiitel otsustati penaltiseerias, mille Argentina võitis 89 000 pealtvaataja silme all 4:2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles