Prantsusmaa jalgpalliäss tõmbas kõigest 29-aastaselt koondisekarjäärile joone alla

Karl Mihkel Eller
Copy
Raphael Varane (paremal).
Raphael Varane (paremal). Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Prantsusmaa jalgpallur Raphael Varane teatas, et loobub vaid 29-aastaselt riigi koondise esindamisest. Prantsusmaa eest 93 kohtumist pidanud ja viis väravat löönud keskkaitsja väidetavaks loobumispõhjuseks on füüsiline ja vaimne stress.

«Meie kauni riigi esindamine kümnendi jooksul oli minu elu suurim au. Iga kord, kui kandsin seda erilist sinist särki, tundsin ma uhkust. Kohustust anda endast kõik, mängida südamega ja võita iga kord, kui väljakule astud.

Olen sellele paar kuud mõelnud ja otsustasin, et mul on õige aeg koondisetasandil pensionile minna,» ütles 2018. aastal Prantsusmaaga maailmameistriks tulnud Varane, kes on alates 2021. aastast Manchester Unitedi mängija.

Aastatel 2011-2021 Madridi Reali eest 236 kohtumist pidanud, kaheksa väravat löönud ja neli korda Meistrite liiga võitjaks tulnud Varane’i rahvuskoondisest loobumise taustal on hakanud liikuma ka kuulujutud.

Le Parisieni andmetel ei taha aprillis 30. sünnipäeva tähistav Varane enam Prantsusmaa koondist esindada, sest soovib perega rohkem aega veeta. Daily Mail omakorda väidab, et otsust mõjutasid nii füüsiline kui vaimne stress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles