Tänak: Otepää rallil osalemine on ülioluline, et saada kogemusi erinevates oludes

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ott Tänak ja Martin Järveoja osalevad laupäeval Eesti meistrivõistluste avaetapil Otepää talverallil. Tegemist on viimase ettevalmistusega järgmisel nädalal peetavaks Rootsi MM-ralliks.

Otepääl sai Tänak kihutada lisaks homsele võistluspäevale ka täna, kui toimus võistluseelne testimine. Seejuures oli suuresti võistluseelse testimise jaoks kasutatav lõik Tänaku päralt, sest esimesed tunnid kuulusid Rally1 autodele.

2019. aasta autoralli maailmameister hindab, et Otepää talveralli on väga oluline just järgmist MM-etappi silmas pidades. «Saime esimest korda testida seda autot lumel ja jääl. Mõned asjad paistavad juba paigas olevat ja kogume järjest enam enesekindlust. Seetõttu on ka Otepää talveralli ülioluline, et hankida kogemusi erinevates oludes. Samuti saame teada, kui kaugel oleme õigest seadistusest,» lausus Tänak M-Spordi pressiteate vahendusel.

Tänak ise tunneb end lumel enesekindlalt, ent ta tõi välja nüansi, mis võib Rootsis määravaks saada. «Isiklikult tunnen end lumel enesekindlalt, ent peagi selgub võrdlus teistega. Kui Rootsis on teed jäised, siis tuleb kasuks stardijärjekorra eest startides, ent lumistes oludes jällegi vastupidi. Seetõttu oleneb väga palju oludest ja peame jälgima, mida ilm teha otsustab. Meie oleme igatahes võitluseks valmis, kuna teist valikut pole,» lõpetas Tänak.

Otepää talverallile antakse start Tehvandi staadionil laupäeval kell 7.40 ja üle finišipoodiumi sõidab esimene võistlusauto kell 18.10. Kokku ootab võistlejaid ees kaheksa kiiruskatset, mille käigus läbitakse 110,38 katsekilomeetrit. Postimees vahendab sündmusi otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles