Skandaal: reegleid rikkunud Venemaa tippsuusataja pääses MK-etapi rajale (1)

Christopher Krutto
Copy
Julia Stupak.
Julia Stupak. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Neljapäeval said Itaalias Toblachis MK-etapiks valmistunud suusatajad üllatuse osaliseks, kui nendega koos viibis rajal venelanna Julia Stupak. Mõistagi kerkis olukorrast suur skandaal.

Sarnaselt paljudele teistele spordialadele on venelased ja valgevenelased ka murdmaasuusatamise MK-etappidelt kõrvaldatud pärast Venemaa sõjalist sissetungi Ukrainasse.

Seetõttu ei tohiks neil olla võimalust ennast võistlustele akrediteerida, mis annaks võimaluse MK-etapi ajal suusarajale pääseda. Ometi kandis Stupak vesti, mis kaasneb akrediteeringuga.

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) võistluste direktor Michal Lamplot kinnitas NRK-le, et venelanna vestikandmisest ollakse teadlikud ning juhtunut uuritakse.

«Ma kuulsin, et Julia Stupak oli siin. Alguses ma ei teadnud, et ta rajal vesti kandis, aga nii oli. Me teame, kust ta vesti sai,» avaldas Lamplot. Venemaa suusakoondise peatreener Juri Borodavko ütles, et Stupak viibib Itaalias kõrgmäestiku laagris.

Agressorriigi tipu ilmumine MK-etapi rajale tekitas konkurentides kõvasti pahameelt. «Ma ei usu, et tema Tolbachis treenimine on õige. On põhjus, miks meil need vestid on ja reeglid on sellised, nagu need on. See harjutusaeg on rajal võistlejatele ja nende hooldemeestele. See on lugupidamatu, et ta siin treenis,» põrutas norralanna Ane Appelkvist Stenseth.

Stupak ise ei ole juhtumit kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles