FOTOD ⟩ Lappi ja Katsuta sõitsid Rootsi ralli peaproovil mõlemad teelt välja

Christopher Krutto
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Esapekka Lappi/Twitter

Hyundai rallitiimi sõitja Esapekka Lappi ja Toyota piloot Takamoto Katsuta sõitsid sarnaselt Tänakule sel nädalavahetusel kohalikul rallil, et valmistuda järgmisel nädalavahetusel peetavaks Rootsi ralliks. Kummagi jaoks ei läinud see plaanipäraselt.

Soomes Kuopios peetud kohalike meistrivõistluste etapil olid Rally1-autodega stardis nii Lappi kui ka Katsuta, kuid mõlemad suutsid teha avarii.

Igati loogiliselt kulgesid madalamate klasside masinate vastu võistelnud mehed teistest kiiremini. Keskpäevaseks hoolduspausiks oli Lappi esikohal, juhtides Katsuta ees 12,9 sekundiga. Algselt oli jaapanlane Lappist veelgi enam maas, kuid teda pidurdas teisel katsel rajalt välja sõitnud nullauto, mille tõttu talle lõpuks määrati nominaalaeg.

Viiendal katsel sõitis Katsuta rajalt välja ning kaotas võrdluses Lappiga 21 sekundit. Kuna tema radiaator hakkas lekkima, siis kuuendale katsele jaapanlane enam ei startinud.

Lappi oli sõitmas kindla võidu suunas, kuid sõitis seitsmendal katsel ise rajalt välja ja kaotas lumevallist autot välja kaevates kokku 11 minutit ning langes esimese 30 seast välja.

Ralli võitis lõpuks Škoda Fabia R5ga kihutanud Jari Huttunen. Teiseks jäi talle 2,1 sekundiga alla jäänud Juha Salo ning kolmas oli võitjale 13 sekundit kaotanud Teemu Asunmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles