Eesti mägikotkas sai hooaja neljanda punktikoha

Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Eesti suusahüppaja Artti Aigro sai Willingenis peetaval MK-etapil lõppvõistlusele ning teenis 29. koha.

Halva ilma tõttu lükati Willingenis kvalifikatsiooni päeva võrra edasi ning see peeti alles täna pärastlõunal, vahetult enne võistlust. Seal tegi Aigro korraliku hüppe, saades 134,5 m õhulennu eest 124,9 punkti ning teenis sellega 23. koha.

Lõppvõistluse esimeses voorus hüppas Aigro 129,5 m kaugusele ning sai 108,9 punkti, mis andis talle 27. koha. Lõppvõistluse teine hüpe kandus tal 121 m peale ja tõi 105,2 punkti. Kokku andis see talle 214,1 punktiga 29. koha. Tegu oli neljanda korraga, kui Aigro sel hooajal punktikohale on jõudnud.

«Eilne kvalifikatsioon lükati tänaseks halva ilma tõttu. Tegin enda kohta hea hüppe ja olin 23. Esimese vooru hüppel suutsin tehniliselt sooritust parandada ning läksin teisele voorule 27. kohalt. Väike aps äratõukel langetas küll kohti, kuid kokkuvõttes läheb tunnetus mäel paremaks ja punktikoht tihedas konkurentsis teeb alati head meelt,» sõnas Aigro pärast võistlust pressiteate vahendusel.

Võistluse võitis norrakas Halvor Egner Granerud, kes sai kahe hüppe peale 296,6 punkti. Teine oli sloveen Anže Lanišek (293,9) ja kolmas poolakas Dawid Kubacki (281,3).

Märksõnad

Tagasi üles