Karmist vigastusest taastuv Rosenberg sihib suve alguses taas kümnevõistlust

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kristjan Rosenberg.
Kristjan Rosenberg. Foto: Tairo Lutter

Tallinnas toimunud rahvusvahelisel mitmevõistlusel kohtas Lasnamäe kergejõustikuhallis ka 2021. aastal 8298 punktiga kümnevõistluse Eesti meistriks kroonitud Kristjan Rosenbergi. Seda siiski tribüünidel, sest mullu saadud ränk vigastus ei luba tal veel täielikult treenida.

Rosenberg vigastas end eelmise aasta aprillis, kui heitjate seeriavõistluse etapiks valmistudes käis ta paremas põlves ühtäkki raksatus. Katki läksid põlvesidemed, mis vajasid operatsiooni.

Nõnda jäi mehel terve eelmine suvi vahele, kuid praeguseks on ta jalad kenasti alla saanud ning suuri komplikatsioone taastumisel olnud pole.

«Taastumine on läinud hästi. Eks see pole kunagi sirgjooneline, vaid on üles-alla. On hetki, kus taastumine on olnud küll soovitust aeglasem, kuid praegu läheb hästi. Saan teha juba kiireid liigutusi ja peagi saan teha päris kõike teha, sealhulgas ka kümnevõistluse trenni,» kinnitas ta pühapäeval Lasnamäe kergejõustikuhallis.

Sisehooajal 28-aastast mitmevõistlejat siiski ei näe ning esimese stardi loodab ta teha suve alguses. «Ma keskendun, jah, välishooajale,» sõnas Rosenberg ning lisas sihiks on võetud augusti lõpus Budapestis toimuv MM.

Kus ja millal meie mees täpselt staadionile naaseb, ta praegu veel öelda ei osanud. «Valikud on: teha aprillis või juunis on samuti päris häid võimalusi. Eks mul tuleb hoolikalt mõelda, mis võistlusi teha,» jätkas ta.    

Varem Art Arvisto näpunäidete järgi harjutanud Rosenberg läheb uuele aastale vastu ka uue treeneri all. «Oktoobrist alates olen harjutanud Andrei Nazarovi all,» avalikustas ta. 

«Tundsin, et on vaja uut hingamist ja uut keskkonda. Ma pole varem Audenteses treeninud, seal on mul päris uued kaaslased. Näiteks Keiso Pedriks, kelle seltsis on alati tore ja lõbus. Praegu mulle see igatahes meeldib,» lõpetas Rosenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles