Manchester City vastu võiduvärava löönud Kane purustas enam kui pool sajandit püsinud rekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Harry Kane.
Harry Kane. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS / Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas kohtusid põnevuslahingus Tottenham Hotspur ja Manchester City. Tippklubide duellis jäi 1:0 peale Tottenham.

Tottenham on üks vähestest Inglismaa klubidest, kes omab viimastel aastatel Manchester City vastu soliidset saldot. Enne tänast olid viimasest 11 kohtumisest mõlemad meeskonnad võitnud viis ja üks mäng jäänud ka viiki.

Koduväljakul mänginud Tottenham suruti kohe kohtumise alguses kaitsesse, ent sellega saadi eeskujulikult hakkama. Juba 15. minutil mindi hoopis kohtumist ise juhtima, kui City kaitsjate eksimuse kasutas ära Harry Kane, kes Tottenhami 1:0 juhtima viis.

Seejuures tõusis Kane tänase tabamusega Tottenhami meeskonna ajaloo suurimaks väravakütiks. Tema nimel on nüüd 267 tabamust, mida on ühe võrra enam kui Jimmy Greavesil, kes mängis Tottenhamis aastatel 1961-1970.

1:0 tulemusega tänane kohtumine ka lõppes ning Tottenham kirjutas liigatabelisse kolm võidupunkti. Sellega kindlustati enda viiendat positsiooni, olles kogunud 22 vooruga 39 punkti. City luhtas hea võimaluse vähendada vahet tabeliliidri Londoni Arsenaliga. Nad jätkavad 45 punkti peal, ent ühe kohtumise vähem pidanud Arsenal jääb endiselt viie silma kaugusele.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles