Eesti meistriks tulnud Palmi jäid viis kaduma läinud punkti kriipima

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Katre Sofia Palm
Katre Sofia Palm Foto: Tairo Lutter

Tallinnas toimunud rahvusvahelisel mitmevõistlusel ei saanud näha mitte ainult kõrgetasemelist meeste seitsmevõistlust, vaid ka väga kõrgel tasemel naiste viievõistlust.   

Teist aastat järjest triumfeeris Lasnamäe hallis poolatar Adrianna Sulek, kes püstitas 4702 punktiga ka maailma hooaja tippmargi. Talle järgnesid soomlanna Saga Vanninen (4541) ja 16-aastane horvaat Jana Košcak (4432) punktiga, kes püstitas ühtlasi Horvaatia rekordi.

«4700 on minu jaoks väga põnev punktisumma. Ma ei oodanud seda, kuid olen siinsele publikule ja korraldajatele väga tänulik,» sõnas mullu oma tippmargi esmalt 4756 ja seejärel sise-MMil 4851 punktini viinud Sulek.

Ühtlasi andis poolatar mõista, et kui võimalik, kavatseb ta tulevikus kindlasti taas Tallinnas võistelda. Miks? Sel on väga lihtne põhjus. «Võitsin siin U23 EMi, triumfeerisin nii mullu kui ka tänavu. Äkki võiks siin korraldada ka olümpiamängud? See lihtsalt tuleb ära teha!» kostis ta muigega.

Kui eelmisel aastal sai 23-aastane poolatar kaela kaks hõbemedalit – sise-MMil ja Müncheni EMil – ning Oregoni MMil jäi ta esimesena medalita, siis tänavu sihib ta ainult poodiumi kõige kõrgemat astet. «Loodan, et olen tulevikus maailma parim,» kinnitas ta oma sihti.

Viievõistluse Eesti meistriks krooniti Katre Sofia Palm, kes tuli 4193 punktiga kokkuvõttes neljandaks. Koduse hõbeda ja pronksi said vastavalt kaela Liisa-Maria Lusti (4041) ja Laura Lokotar (3891). 

Kuigi Palm sai nõnda kaela viienda Eesti meistritiitli, võttis ta selle vastu kergelt hapu näoga. Põhjuseks viie punkti kaugusele jäänud isiklik rekord. Kuhu vajaminevad punktid jäid? 

«Kindlasti kuulitõukesse, see oli õudusunenägu,» viitas paar nädalat varem tippmargi 13.85 peale viinud, et Lasnamäe hallis 13.26ga piirdunud Palm. «Kaugushüpe oli ka päris kehv ja 800 meetrit oli surm, nagu alati. Ühesõnaga, oleks võinud need viis punkti ära tulla, aga seekord nii.»

Rohkem viievõistlust tal tänavu kavas pole ning 18.-19. veebruaril toimuvatel Eesti meistrivõistlustel paneb ta ennast proovile üksikaladel. Suvel asub ta tippmarki parandama seitsmevõistluses (5471), kuid konkreetsest punktieesmärgist ta veel rääkida ei soovinud. 

«Tahaksin seitsmevõistluse lihtsalt samale tasemele viia kui viievõistluse. Nii, et enda võistlusega saaks rahule jääda,» lõpetas 22-aastane Palm.

Viievõistluse tulemused:

Viievõistlus
Viievõistlus Foto: EKJL
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles