JÄRELVAADATAV ⟩ Võru Barrus alustas tarmukalt, kuid pidi ikkagi Tartu Bigbanki paremust tunnistama

Postimees Sport
Copy

Meeste võrkpalli Balti liigas tuli Võru Barrusel tunnistada kodusaalis liiga liidri Tartu Bigbanki 3:1 (14:25, 25:22, 25:22, 25:23) paremust. Kohtumine on järelvaadatav.

Tartu poolel kerkis 19 punktiga (+5) resultatiivseimaks Timo Lõhmus, 5 blokki kirja saanud Mart Naaber panustas kokku 13 punkti (+11) ja 10 silma (-1) läks Tamur Viidalepa arvele. Tartu mängis täna ilma Matej Šmidlita. Tartlaste vastuvõtt oli 49% ja rünnak 45%, blokist saadi 8 punkti ja servil löödi 4 ässa (eksiti 17 servil).

Võru edukaim oli 16 punktiga (+8) Matthew Slivinski, John Hatch lisas 13 (+6) ja Edvarts Buivids 11 punkti (+2). Võru vastuvõtt oli 56% ja rünnak 43%, blokiga saadi 11 (5 blokki sai kirja Sten Perillus) ja serviga 8 punkti (24 viga).

Juba põhiturniiri võidu kindlustanud Tartul on nüüd 59 punkti, Võru on 24 punktiga kuues.

Teises tänases kohtumises alistas RTU/Robežsardze/Jurmala 3:0 (25:16 25:17 25:14) Pärnu Võrkpalliklubi.

RTU poolel kogus enim punkte Matiss Gabdulins – 12 (+10). Läti klubi vastuvõtt oli 62% ja rünnakuid lahendati 65-protsendiliselt, blokipunkte kogunes 4 nagu ka servipunkte (eksiti 7 pallingul).

Pärnule tõid kolm meest võrdselt 5 punkti: Arthur Henrique Pereira (+5), Kaur Erik Kais (+0) ja Ivory Õuekallas (+0). Pärnakate vastuvõtt oli 45 ja rünnak 33%, blokist saadi 2 punkti ja servil löödi 3 äss aja tehti 6 viga.

RTU asub tabelis 33 punktiga kolmandal real ja Pärnu 13 punktiga seitsmendal kohal.

Enne mängu:

Nädala keskel Selver/TalTechist üle olnud Bigbankil midagi enam otseselt mängus pole, kuivõrd tolle võiduga kindlustasid nad endale põhiturniiri võidu. Nõnda sai ka paika, et nelja meeskonna osalusel peetav Balti liiga finaalturniir toimub 4. ja 5. märtsil Tartus.

Võrul see-eest on mängus küll ja veel. Praegu on nad tabelis 24 punktiga kuuendal kohal, kuid kolme alles jäänud mängu juures on neil võimalik tõusta mööda nii Daugavpilsi Ülikool/Ezerzeme (26 punkti), Jekabpilsi Lušist (28) ning teoreertiliselt ka RTU/Robežsardze/Jurmalast (30). 

Miks see on oluline? Nimelt sõltuv põhiturniiri lõppkohast Võru veerandfinaali vastane, sest seal kohtuvad omavahel 2. vs. 7.; 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. koht.

Võru Barrus ja Tartu Bigbank on tänavu Balti liigas juba kolmel puhul madistanud ning siiani on kõik mängud lõppenud taaralinlaste triumfiga. Oktoobris jäi Bigbank peale 3:1, novembris 3:2 ning jaanuaris taas 3:1.

Võru peatreener Oliver Lüütsepp saab kasutada kõiki mehi peale sidemängija Garrett Zolgi, ka Devin Põllustet ja Rasmus Meiust. «Kõik peale Garretti on valmis, tema saab veel puhkust. Võtame mäng-mängult ja vaatame, kuidas see nädalavahetus läheb ja siis tegutseme edasi. Tagasi hoida meil midagi pole, tahame kodupubliku ees hästi esineda. Punkte soovime muidugi teenida. Vaatame, millise koosseisu ja häälestusega Tartu meie vastu tuleb, neil pole vaja põhimehi praegu mängitada ja seetõttu võib seal huvitav koosseis vastu tulla,» kommenteeris Lüütsepp.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg peab Võru vastu lähtuma sellest, kes on võimelised mängima. «Mingi viirus on meeskonda tabanud ja seetõttu pean ma laupäevasel kohtumisel lähtuma sellest, kes mul võtta on. Aga järgmise nädala mängudeks on mul plaan olemas – valin kahest mängust ühe, kus plaanin kasutada ainult noori ja vahetusmehi ja teises kasutan põhikoosseisu. Et ei tekiks liiga pikka pausi enne finaalturniiri,» sõnas Rikberg.

Balti liiga
Balti liiga Foto: EVF
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles