Venelased lootsid Bolšunovi MMile nihverdada, kuid FIS saatis nad kuu peale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov.
Venemaa murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov. Foto: KIMMO BRANDT / EPA / SCANPIX

Kuigi Venemaa sportlased ei saa Ukrainas toimuva tõttu ühelgi rahvusvahelisel suusavõistlusel praegu kaasa lüüa, lootsid meie idanaabrid oma superstaari Aleksandr Bolšunovi salamisi ikkagi MMile peale niherdada. See neil siiski läbi ei läinud.   

Venelased lootsid sanktsioonidest mööda hiilida isikliku kvoodi abil. Nimelt on Rahvusvaheline suusaliit (FIS) tiitlikaitsjatele üldjuhul andnud MMidele eripääse ning just seda taotlesid meie idanaabrid ka Bolšunovile, kes triumfeeris kaks aastat tagasi 30 km suusavahetusega sõidus.

FISi vastus, mida vahendab portaal Championat, venelaste arupärimisele oli aga resoluutne: «FISi nõukogu oktoobris vastu võetud otsuse kohaselt ei tohi Venemaa ja Valgevene sportlased FISi egiidi all toimuvatel võistlustel osaleda. Seda otsust ei muudeta kuni järgmise nõukogu teateni.»

Pärast seda tabas venelasi mure, et mis saab Bolšunovist edasi. Teda ei diskvalifitseerita, ta pole vigastatud, vaid ei saa tiitlivõistlustel lihtsalt osaleda. Kas see tähendab, et 2025. aasta MMiks lastakse ta ikkagi eelmise maailmameistrina peale?

«Mis puudutab sportlasi, nende staatust ja FISi punkte, siis need vaatab FIS üle hooaja lõppedes,» vastasid suusaametnikud.

Tänavune Põhja-suusaalade MM algab Planicas 22. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles