M-Spordi sõitja: Tänak on väga heatahtlik ja abivalmis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jourdan Serderidis on rallimaailma üks värvikamaid tegelasi, kes soovib aidata ka noorematel tippu jõuda.
Jourdan Serderidis on rallimaailma üks värvikamaid tegelasi, kes soovib aidata ka noorematel tippu jõuda. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sarjas kihutavad rallimehed enamasti selleks, et tõsta pea kohale mõni võidukarikas või astuda poodiumile. Samas on vähemalt üks sõitja, kes sellistest asjadest ei unista, vaid lihtsalt naudib täielikult kiirete autodega kihutamist. Selleks meheks on Belgias resideeruv Kreeka ärimees Jourdan Serderidis, kes pani end möödunud nädalal esimest korda proovile ka Lõuna-Eesti teedel.

Serderidis on väga värvikas kuju ning Otepääl käis ta enamasti ringi naerulsui. Ta teeb seda, mis talle naudingut pakub ning Otepääl võistlemine kujunes parajaks väljakutseks. Lisaks leidis jaanuari lõpus 59. sünnipäeva tähistanud kreeklane, et Lõuna-Eesti teed valmistavad teda suurepäraselt ette mitmeks erinevaks MM-etapiks, mis tal tänavu kavas.

«Mulle meeldis siinne ralli, mis pakkus tõsise väljakutse. Siin on niivõrd keerulised teed ja igas olukorras tuleb väga valvas olla. Mitmetele hüpetele järgnevad pimedad kurvid, mis nõuab väga täpset lähenemist. Iga viga karistatakse siin üsna karmilt ära,» kirjeldas Serderidis Lõuna-Eestis võistlemist. «Otepää rallil saadud kogemus aitab mind kõikidel erinevatel rallidel. Siin on väga mitmekülgsed tingimused. Sain end tõeliselt proovile panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles