FOTOD JA VIDEOD ⟩ Kontaveit käis Abu Dhabis kardiga sõitmas, seltsiks sõja hukka mõistnud agressorriigi sportlane (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit (paremal) ja Darja Kasatkina 2021. aastal.
Anett Kontaveit (paremal) ja Darja Kasatkina 2021. aastal. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 18.) võistleb sel nädalal Abu Dhabis peetaval WTA 500 taseme turniiril. Enne turniiri algust käis ta Yas Marina ringrajal kardiga kihutamas.

Avaringis hiinlanna Shuai Zhangi kolmes setis alistanud Kontaveit käis turniiri eel sõitmas Yas Marina ringrajal. Tõsi, päris vormeliga tal seal kihutada ei õnnestunud, kuid kardiga küll.

WTA amtelikul sotsiaalmeediakanalil postitatud videos on näha, kuidas eestlanna väisab kuulsat ringrada koos venelanna Darja Kassatkinaga. Klipist ja piltidelt on näha, et mõlema jaoks oli käik lõbus.

Näiteks postitati muude videode ja piltide hulgas ka klipp, kus meie esireket nägi kurja vaeva, et saada ilusti pähe kiivri alla käiv müts. Lõpuks sai ta siiski sellega hakkama.

Kui paljud spordialaliidud on keelanud Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemise rahvusvahelistel spordivõistlustel, siis tenniseturniiridel saavad agressorriikide sportlased neutraalsete sportlastena võistelda.

Kassatkina on ka üks nendest Vene sportlastest, kes on sõja hukka mõistnud. «Ma soovin mängida mängijate vastu, kellel on võimalus treenida ja valmistuda turniirideks nagu mul, kes ei pea muretsema pommitamise pärast ja et neil pole kuskile minna. Ma ei kujuta ette, mis tunne on, kui sul pole kodu – mitte sellepärast, et sa pole seda ostnud, vaid sest see võeti sult ära,» rääkis ta möödunud suvel.

Lisaks sellele kutsus ta sõda «täielikuks õudusunenäost» ja rõhutas, et see võiks võimalikult kiirelt lõppeda.

Kontaveit ja Kassatkina on vanad tuttavad, kes on aastate jooksul korduvalt koos paarismängus koos võistelnud. Tõsi, pärast Ukraina sõja puhkemist pole tenniseväljakutel koos võisteldud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles