Absurd: käteta suusatajatel kästi sõita klassikatehnikat

Christopher Krutto
Copy
Parasuusatamine. Pilt on illustratiivne.
Parasuusatamine. Pilt on illustratiivne. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Soomes Vuokattis peetud parasuusatamise MK-etapil leidis aset uskumatu vahejuhtum, kus ilma käteta suusatajatel kästi sõita klassikatehnikat.

Nimelt kirjutab Norra rahvusringhääling NRK, et detsembris peetud MK-etapil tekkis olukord, kus käteta suusatajatele öeldi, et nad sõidaks klassikatehnikat, mis on nende jaoks ilmselgetel põhjustel võimatu.

«See oli päris koomiline olukord. Mis saab nendega, kellel pole keppe? Nad ei olnud sellele mõelnud,» rääkis NRK-le Thomas Oxaal, kes osales tollel parasuusa MK-etapil.

Väidetavalt leidis vahejuhtum aset sprindidistantsi stardis. Tavapäraselt on sprindis – isegi kui muidu on tegu vabatehnika sprindiga – stardis kindel osa, kus tuleb sõita paaristõugetega.

NRK loos spekuleeriti, et põhjuseks on parasuusa regulatsioonid, mis põhinevad Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) regulatsioonidel. See lükati siiski kiirelt ümber.

«Tehniline ülevaataja oli hajameelne eesootava sprindivõistluse eel ja ütles, et esimesed 20 meetrit on klassikatehnikas. Seejärel pööras üks treener tähelepanu käte puudumise kohta ja tehniline ülevaataja vabandas oma mõtlematuse pärast. Asi ei olnud reeglitega seotud,» ütles võistluse direktor Jyri Pelkonen Iltalehtile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles