Inglismaa kõrgliiga süüdistab Manchester Cityt enam kui 100 reegli rikkumises

Christopher Krutto
Copy
Manchester City.
Manchester City. Foto: Adam Vaughan/EPA/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga avaldas esmaspäeval, et Manchester City jalgpalliklubi süüdistatakse enam kui 100 finantsreegli rikkumises.

Premier League’i väljastatud pressiteates kirjutatakse, et City reeglite rikkumised leidsid aset aastatel 2009-2018 ning klubi rahaasju on asunud üle vaatama eraldiseisev komisjon.

Lisaks sellele süüdistab Premier League, et City ei teinud 2018. aasta detsembris alanud uurimise jooksul koostööd.

Klubi teatas omapoolses vastuses, et on süüdistustest «üllatunud» ja neid toetavad «ümberlükkamatud tõendid». «Klubi tervitab eraldiseisva komisjoni poolt tõendite üle vaatamist, et erapooletult hinnata hulka ümberlükkamatuid tõendeid, mis eksisteerivad. Loodame sellele asjale lõpuks punkti panna,» seisis City teates.

Hetkel pole teada, mis juhtunust edasi saab. Kui eraldiseisev komisjon tõendab klubi süüd, siis ähvardavad neid karistused alates rahatrahvist ja punktide ära võtmisest kuni liigast välja heitmiseni.

Hetkel pole teada, millal juhtunus selgus saabub. BBC Sporti ajakirjanik Simon Stone ennustab, et tegu saab olema pika ja kalli juurdlusega, sest City ja selle omanike maine on kaalul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles