Latvala ütles, kellelt võib Rootsi rallil võitu oodata

Postimees Sport
Copy
Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala.
Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala. Foto: Nikos Mitsouras/EPA/Scanpix

Toyota rallimeeskonna pealiku Jari-Matti Latvala sõnul on Elfyn Evansil (Toyota) hea võimalus lõpetada Rootsi MM-rallil enam kui aasta kestnud võidupõud.

Eelmisel aastal teenis Rootsis võidu valitsev maailmameister Kalle Rovanperä (Toyota). Ta edestas kiirel lumerallil Hyundai meest Thierry Neuville’i 22 ja toona Toyotaga sõitnud Esapekka Lappit 30,6 sekundiga.

Tegelikult oli Rootsis heas hoos ka Evans, kuid ta tegi teisel kohal kihutades 17. kiiruskatsel sõiduvea ja oli sunnitud katkestama. Ralli jäi pooleli ka 2019. aasta võitjal Ott Tänakul, kelle Hyundai hübriidmootor ütles üles.

Latvala sõnul võib tänavu oodata põnevat rallit, kus Toyota meestel on head võimalused. Ta avaldas lootust, et ehk õnnestub Evansil lõpetada pikalt kestnud võidupõud. Viimati astus Walesi rallimees poodiumi kõrgele astmele 2021. aastal Soomes.

«Eelmisel aastal suutis Kalle ralli võita, kuigi oli esimene auto rajal. Tema võimalused sõltuvad tingimustest. Kui on palju lund, siis läheb Kallel raskeks,» viitas Latvala mõistagi sellele, et Rovanperäl tuleb tänavu jälle teed puhastada.

«Kui seda silmas pidada, siis on Elfynil paremad võimalused. Ta naudib lumel sõitmist,» jõudis Latvala järelduseni.

Monte Carlo rallil teenisid pisteliselt MM-sarjas sõitev Sebastien Ogier (Toyota) ja tiitlikaitsja Rovanperä kaksikvõidu, mis annab Latvalale Rootsi ralli eel enesekindlust. «Ootame seda etappi alati põnevusega. See on üks võistlustest, kus sooviksin ise sõita. Nii minul kui ka meeskonnal on head mälestused, sest teenisime sealt 2017. aastal meie esimese võidu,» meenutas Latvala.

Rootsi MM-ralli algab neljapäeval sõidetava testikatsega. Kokku on Rootsis kavas 18 kiiruskatset kogupikkusega enam kui 300 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles