Selgus, kui suur osa Norra sportlastest on Venemaa spordiellu lubamise vastu

Postimees Sport
Copy
Venemaa murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov.
Venemaa murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov. Foto: KIMMO BRANDT / EPA / SCANPIX

Norra sportlaste seas tehtud uuringust selgus, et viiest neli on selle vastu, et Venemaa ja Valgevene sportlased saaksid rahvusvahelisele areenile naasta.

Norra sportlaste eest seisev ühendus NISO tegi oma liikmete seas uuringu, mille üks küsimus oli: «Kuidas te suhtute Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemisse rahvusvahelistel võistlustel?»

Uuringus osales 110 NISO liiget, kellest 88 vastas, et Venemaa ja Valgevene sportlased peaksid olema võistluskeelu all kuni edaspidise teatamiseni. 13,6 protsenti vastanutest ütles, et nad võiksid rahvusvahelistel võistlustel osaleda küll, 6,4 protsenti ei osanud vastata.

«Uuringust saadud tagasiside kattub vestlustega, mida oleme pidanud sportlastega pärast sõja algust,» lausus NISO juht Erlend Hanstveit NRK-le.

Nagu öeldud, on NISO Norra sportlaste eest seisev ühendus, kellel on eri aladelt 1500 liiget. Seega tuleb tõdeda, et lõviosa liikmetest uuringust osa ei võtnud. 

«Need arvud on piisavad, et muuta valim esinduslikuks. Dialoogid, mida oleme pidanud spordiklubide ja -organisatsioonidega, annavad meile enesekindlust, et küsitlus annab olukorrast hea ülevaate,» ütles Hanstveit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles