Kas Kalev/Cramo suudab käia Tartu Rocki rada?

Ville Arike
, reporter
Copy
Pildimeenutus 2008. aasta kevadest: Tartu Rock on otsustavas mängus alistanud Permi Ural-Greati ja jõudnud eurosarjas Final Fouri. Rõõmustavad Brian Cusworth (vasakult), Marek Doronin, Giorgi Tsintsadze, Tanel Tein.
Pildimeenutus 2008. aasta kevadest: Tartu Rock on otsustavas mängus alistanud Permi Ural-Greati ja jõudnud eurosarjas Final Fouri. Rõõmustavad Brian Cusworth (vasakult), Marek Doronin, Giorgi Tsintsadze, Tanel Tein. Foto: Sille Annuk

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võtab kolmapäeval kell 19.45 koduses Kalevi spordihallis FIBA Europe Cupi teise etapi viimases ja ühtlasi otsustavas mängus vastu Den Boschi Heroesi. Võit viib Kalevi veerandfinaali, kuhu viimase 15 aasta jooksul on kahel korral jõudnud Tartu Ülikool/Rock.

Olukord K-grupis on küllalt lihtne. Seni kõik viis mängu võitnud Gaziantep on kindlustanud esikoha. Esmaspäevases kohutavas maavärinas kannatada saanud linna meeskonnal (kes küll viibis sel hetkel Istanbulis) oli võimalus oma mäng Crailsheimis sealse Merlinsiga edasi lükata, aga türklased soovivad selle ära mängida. Nõnda selgub kolmapäeva õhtuks lõplik paremusjärjestus.

Kalevil ja Merlinsil on kaks võitu, Heroesil üks. Et Kalev on Merlinsit kahel korral võitnud, jäädakse võrdse võitude arvu korral plussi. Kui aga Kalev ja Merlins kaotavad, tõuseb teiseks hoopis Heroes, kes avaringis kodus peetud mängus sai Kalevist jagu 86:72. Seega on kõigil peale Gaziantepi mängus edasipääs.

Kalevi veerandfinaali jõudmine asetaks Eesti klubikorvpalli taasiseseisvumisjärgses ajaloos auväärsele kohale, sest mõnes sarjas kaheksa parema hulka jõutud pole just sageli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles